Francusko finale Evrokupa: Alimpijević isključen, Burgu "majstorica" protiv Bešiktaša (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA

U Evrokupu, drugostepenom evropskom klupskom košarkaškom takmičenju pod okriljem ULEB, igraće se francusko finale.

U „majstorici“ polufinala Burg je pred svojom publikom savladao Bešiktaš sa 89:63 (23:21, 21:20, 21:18, 24:4) i sastaće se s Parizom, koji je posao protiv London Lajonsa obavio u dve utakmice (99:86, 93:85).

Tako su kratkih rukava ostala oba srpska trenera, pošto turski tim vodi Dušan Alimpijević, finalista s Bursom pre dve godine, a perjanicu britanske košarke Petar Božić.

Burg, koji je ove sezone u Evrokupu pobedio u deset utakmica kod kuće, a izgubio je samo od Ulma, prelomio je meč u svoju korist trojkom za zalihu od 12 poena razlike početkom poslednje četvrtine (72:60).

Do sredine treće deonice Bešiktaš je bio ravnopravan takmac, a nekoliko puta je prelazio u vođstvo.

Kad je domaćin, kako se utakmica primicala kraju, uvećavao prednost, gazeći grogiranog protivnika, Alimpijević je bio sve napetiji, a u 36. minutu je i isključen zbog dve tehničke greške jer je prekardašio isterujući pravdu u raspravi sa sudijama. Teren je napustio uz salvu psovki iz svojih usta.

U Burgu je prednjačio beloruski krilni centar Maksim Salaš s 19 poena, a u Bešiktašu američki bek Derek Nidam s 18.

Marko Simonović, koga je Crvene zvezda pozajmila turskom timu do kraja sezone, postigao je pet poena za 20 minuta u igri koju je napustio kada je dobio petu ličnu grešku.

Francuz Zakari Rizaše, osamnaestogodišnje krilo, kome predviđaju prvo mesto na predstojećem draftu NBA, doprineo je pobedi sa osam poena.

Pariz je domaćin u prvom meču 9. aprila, Burg u drugom tri dana zatim, a eventualna treća utakmica je 17. aprila, opet u francuskom glavnom gradu.

Osvajač stiče pravo da igra u sledećoj Evroligi.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari