Partizan posle dve godine pauze ponovo igra u košarkaškoj Superligi Srbije 1Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaški klub Partizan posle dve godine pauze igraće Superligu Srbije, potvrdio je direktor takmičenja Aleksandar Grujin.

U izjavi za Mozzart sport on je otkrio da su čelnici crno-belih potvrdili da će učestvovati u završnici prvenstva.

– Predsedništvo je proteklo u dobrom tonu. Ono što je vredno pomena je da je predsednik Partizana izneo stav da će Partizan igrati Superligu – rekao je Grujini dodao:

Crvena zvezda i Partizan su povlašćeni, igraće od polufinala. Igra se na dve pobede, kao i finale. Igraće se odmah po završetku ABA lige i cilj je da se završi do 7. ili 8. juna kako bi selektor Srbije imao dovoljno vremena za pripreme za Olimpijske igre.

On je prokomentarisao najave da bi Dubai mogao da se uključi u Košarkašku ligu Srbije.

– Što se Dubaija tiče, selektor Pešić je izneo stav da Dubai može da igra KLS, a na predsedništvu smo glasali da ćemo, ako se takva mogućnost zaista otvori, sesti i razgovarati. Svi su glasali za, osim Partizana koji je bio uzdržan.

Potencijalni ulazak Dubaija u KLS zavisiće dobrim delom od statusa tog kluba u ABA ligi. Nepotpuna Skupština je glasala da klub sa Bliskog istoka uđe u ABA društvo, s tim da je Partizan tada bio takođe uzdržan, dok Budućnost nije prisustvovala sastanku.

Po statutu ABA lige, samo jednoglasnom odlukom može da se proširi takmičenje i omogući ulazak novih timova u isto, zbog čega je trenutno i upitan status Dubaija. Sve bi trebalo da bude jasnije u narednom periodu.

Što se Superlige tiče, ove godine igraće pet klubova učesnika Jadranske lige i pet najbolje plasiranih sastava iz KLS. Zasad je poznato da će se Partizanu, Crvenoj zvezdi, Borcu, Megi i FMP priključiti Vojvodina, Spartak iz Subotice, Zlatibor i Vršac, dok su u konkurenciji za poslednje mesto Džoker, Sloboda iz Užica i SPD Radnički.

Podsećamo, Partizan prve sezone nije igrao u završnici domaćeg prvenstva zbog pravila da se timovi rangiraju na osnovu plasmana u ABA ligi, što su crno-beli želeli da se promeni tokom takmičarske godine. U drugoj sezoni postojao je problem sa registracijom igrača, odnosno Partizan nije na vreme prijavio ekipu za takmičenje, pa nije ni mogao da se nadmeće.

U obe sezone je šampion Srbije bila Crvena zvezda, koja sada ima osam uzastopnih titula. To je jnajduži niz u klupskoj istoriji, a Partuizan će ove sezone pokušati da prekine dominaciju crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari