Partizan i Željko Obradović utanačili detalje novog ugovora, trener tražio petogodišnji, ali na kraju dogovor drugačiji 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Željku Obradoviću je ponuđeno da produži ugovor na još tri godine, dok je sam trener istakao da je voljan da ostane još čak pet sezona u svom voljenom klubu.

Razlog zbog kog Obradović ipak dobija ugovor na tri godine je što je mandat predsednika Ostoje Mijailovića kraći (do decembra 2026. godine), prenosi Kurir.

Zato se razgovara o opciji da Obradović potpiše na tri godine, uz opciju na još dve.

Dakle, sigurno je da ostaje najmanje do leta 2027. godine, a za sada nije poznato da li uz njega ostaje i sportski direktor Zoran Savić.

„Ja ne vidim sebe nigde sem u ovom klubu. Ili ću biti ovde ili neću raditi. Mnogo je lako. E sad, kako če to da bude u nastavku to ćemo videti“, rekao je Željko Obradović u jednom od svojih izlaganja o ostanku u Partizanu.

Ostoja Mijailović je nedavno potvrdio da tu nema nikakvih problema: „Znamo da su naši navijači, kao i kompletna javnost veoma zainteresovani za ovu temu, ali verujemo da se ovakvi dogovori donose u miru, bez ikakvih pritisaka, a u skladu sa ciljevima naše crno-bele porodice. Došli su do mene i neki, moram tako reći, prizemni komentari u vezi sa tim da li meni neko naređuje da produžim ili ne produžim ugovor sa trenerom. Takve stvari više govore o onima koji ih izgovaraju i ne želim sebi da dozvolim da ih komentarišem“, rekao je Mijailović.

„Za sedam godina u Klubu u kojem sam odluke uvek donosio u interesu Partizana, niko se nikada u donošenje istih nije mešao, osim članova Uprave i menadžmenta sa kojima je prirodno da se konsultujem. O tome kako smo radili do sada, govore i naši rezultati. Nekada dosadno zvuči, ali zbog onih koji lako zaboravljaju, moram još jednom da podsetim se gde je Klub bio 2017. godine a gde je danas“, dodao je on.

Podsetimo, Željko Obradović se vratio u Partizan u leto 2021. godine i od tada je za Partizanom osvojio jedan trofej, pehar ABA lige iz prošle sezone. Takođe, crno-beli su lane bili na korak od fajnal-fora Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari