Nekadašnji trener Zvezde doživeo blaži moždani udar, moraće da se odrekne svog meraka 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Poznati italijanski fudbalski trener praškog porekla Zdenjek Zeman (76), koji je jedno vreme vodio i Crvenu zvezdu, imao je blaži moždani udar.

Pozlilo mu je neposredno uoči treninga Peskare, trećeligaša s Apenina, u koju se u februaru vratio drugi put u poslednjih pet godina (na njenoj klupi i 2011-12).

U bolnici je ustanovljeno da je pri svesti i da nije u životnoj opasnosti. Oporavak će potrajati neko vreme.

U dovođenju životnih navika u red moraće da se odrekne svog najvećeg užitka. Moraće da prestane da puši. To ga iz najbolje ljudske namere savetuje i kardiolog s klinike u Peskari Stefano Gvaračini.

Nekadašnji trener Zvezde doživeo blaži moždani udar, moraće da se odrekne svog meraka 2
Foto: Pedja Milosavljevic /STARSPORT

Peskara je sa Zemanom prošle sezone igrala u plej-ofu za ulazak u Seriju B. Prošla je dva kola, a u polufinalu zatim ispala je na penale (oba meča 2:2) protiv Fođe, koju je trenerski lisac vodio u nepreglednoj karijeri četiti puta, nekada i u najboljem društvu (1986-87, 1989-1994, 2010-11, 2021-22).

Zeman je Zvezdu preuzeo u junu 2008. Potpisao je ugovor na dve godine, ali je smenjen već posle tri meseca, ubrzo pošto su crveno-beli ispali u kvalifikacijama za Kup UEFA u duelima s Apoelom iz Nikozije.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari