Fudbaleri Crvene zvezde se sutra vraćaju treninzima 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde nastaviće sutra sa treninzima na stadionu „Rajko Mitić“, posle duže pauze zbog pandemije korona virusa.

„Crvena zvezda poštuje sve odredbe Vlade, ne samo za vreme vanrednog stanja već je i pre njegovog uvođenja primenio sve mere prevencije u borbi sa Covid19“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Zvezdini treninzi, kako je saopšteno, biće u skladu sa instrukcijama ministarstva omladine i sporta, koje je Fudbalski savez Srbije prosledio klubovima.

Uslovi su atipični, a instrukcije nalažu niz odredbi koje se odnose na proces higijene, kako za sportistie tako za sve ostale, od ulaska na stadion do odlaska kućama.

Igrači Zvezde su od 15. marta trenirali kod kuće po planu koje im je dostavio stručni štab.

Trener Dejan Stanković će uz kondicionog trenera Federikom Panončinijem raditi sa igračima u tri grupe u tri različita termina.

U prvoj i drugoj biće po osmorica fudbalera, u trećoj sedmorica, dok će golmani raditi odvojeno.

Crvena zvezda je saopštila da je je uz stručni štab i igrače još jednom pokazana društvena odgovornost jer su oni finansijski učestvovali u kupovini respiratora i infektivnoj klinici poklonili 4.000 testova, kao i sproveli „jedinstvenu tronedeljnu akciju“ pomoći članovima kluba i veteranima starijim od 65 godina.

Još nije odlučeno kada će se i u kom formatu nastaviti Super liga Srbije.

Zvezd će nastaviti sa akcijama prodaje ulaznica za prvu sledeću utakmicu sa publikom od 75 dinara.

Prihod ide u humanitarne svrhe za pomoć odeljenju za nefrologiju Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj i manastiru Cerenska reka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari