Partizan slabo igrao, ali ide na Soči 1Foto: Beta/FK Partizan/Miroslav Todorović

Nisu fudbaleri Partizana „rešetali“ šansama Dunajsku Stredu na njenom terenu kao što su to činili u Begradu, niti su držali loptu i bili defanzivno stabilni kao pre sedam dana, naprotiv večerašnji revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije bilo je njihovo najslabije izdanje od početka sezone, ali su bili efikasniji nego u prvih 90 minuta – 0:2 (0:1) i još jednom pobedom bez primljenog gola protiv „legije stranaca“ iz Slovačke potvrdili očekivan dvomeč sa moćnim Sočijem.

Bitka je imala očekivan početak, jer je domaćin morao da krene po pobedu, a gosti nisu morali nigde da žure. Zato je mladi Aleksandar Popović već u 3. minutu morao da pokaže kakvog je naslednika Vladimir Stojković ostavio na gol liniji i položio je prvi test, pročitavši Divakovićev pokušaj iz mrtvog ugla. Startni pritisak žuto-plavih inicirao je i dva brza žuta kartona za crno-bele, a onda je Partizan bljesnuo.

Posle par izblokiranih udaraca, kornera i šuta Seničanina u golmana, Danilo Pantić je duplirao zalihu od prošlog četvrtka (20 min). Bibras Natho ga je video samog na ivici kaznenog prostora i gurnuo mu loptu, a ovaj je iz prve zakucao pod prečku, tako da čak ni odlični Martin Jedlička nije imao vremena i lufta za paradu.

Probala je Dunajska Streda sa uzvrati preko Zubera, međutim ovaj nije iskoristio protivnikovu poklon grešku na sredini terena, jer mu je Popović krenuo u susret i nogom sprečio izjednačenje (26). To je bila prva i poslednja prava prilika slovačke ekipe u tom delu meča da matira nesigurnu i nepovezanu odbranu srpskog sastava (prednjačio levi bek Urošević), dok je Rikardo Gomeš imao zicer za „pečatira“ prolaz. I uprskao. Mogao je da odmah da šutira, ali je napadač sa Zelenortskih ostrava izabrao da zaobiđe golmana i sa dva metra samo pogodio stativu (46).

U nastavku je bilo svega i svačega. Na obe strane. Oni što su bili u rezultaskom deficitu su čas bezglavo jurili pogodak za izjednačenje, čas smisleno probijali protivnika i pretili mu „punim puškama“, a ovi što su bili u plusu su ili panično čuvali kaparisan plasman u naredni krug ili, na mahove, rutinski krčili put ka pogotku olakšanja.

Događaji iz 69, 78. i 80. su savršena ilustracija… Prvo je stativa spasila „parni valjak“ od Šeferovog šuta glavom, pa je kao špricer hladni Popović odbranio penal udarac Andrije Balića, da bi se malo posle toga Rikardo Gomeš, udarcem sa male udaljenosti, na asistenciju Saše Zdjelara, iskupio za propušteno u prvom poluvremenu.

I definitivno ugasio snove slabije, ali neiskompleksirane Dunajske Strede. Na čiju nesreću Partizanovu mrežu čuva momak „stariji“ i staloženiji od svojih 22 godine, toliko da je sa četiri uspele intervencije „pojeo“ slavu strelaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari