Stanković bolji u prvom duelu dve legende 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički na Banovom Brdu rezultatom 2:1 (1:0) u derbi utakmici 7. kola Superlige Srbije. Do pete pobede u prvenstvu crveno-beli su došli golovima Milana Pavkova u 40. i Kataia u 57. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za domaćina bio Jovanović u 89. minutu.

Meč koji je za oba tima bio važan za ostvarenje ambicija u domaćem šampionatu, ipak je bio posebno zanimljiv zbog činjenice da je ovo bio prvi trenerski duel legendi Partizana i Crvene zvezde, Saše Ilića i Dejana Stankovića. Nakon što je Čukarički u prošlom kolu ubedljivo pobedio Radnički u Kragujevcu očekivalo se da će tim sa Banovog Brda pružiti mnogo bolju partiju u susretu sa crveno-belima.

Istina, Zvezda je meč počela u istom sastavu koji je počeo i duel u Klužu, osim što je na desnom beku umesto Gobeljića zaigrao Strahinja Eraković kao bonus igrač, što je bio znak da su gosti veoma ozbiljno i motivisano ušli u duel sa Brđanima.

Trener Čukaričkog napravio je iznenađenje jer je u startnu postavu uvrstio rezervnog golmana Mićovića i ova odluka mu se isplatila. Mladi čuvar mreže bio je najzaslužniji za to što je njegov tim održao rezultatski egal sve do finiša prvog poluvremena.

Iako je prvih dvadesetak minuta igrala u sporijem ritmu Zvezda je sve vreme kontrolisala dešavanja na terenu, a onda je počela da stvara šanse. Ben, Katai i Ivanić nisu uspeli da savladaju Mićovića, ali je pet minuta pre odmora Pavkov iskoristio centaršut Bena i udarcem glavom pogodio mrežu.

Meč je rezultatski bio odlučen u 57. minutu kada je Katai iz drugog pokušaja savladao Mićovića, jer je bilo očigledno da domaći nisu u stanju da ugroze gol Borjana. U tom periodu odličnu partiju prikazao je Milan Pavkov, koji je u nekoliko navrata sjajno upošljavao svoje saigrače pred golom Čukaričkog.

I kad se očekivalo da će gosti bez problema privesti meč kraju Degenek je pogrešio pred svojim golom, a Jovanović rutinski pogodio mrežu gostiju. Ipak, za nešto više od lažne nade nije ostalo puno vremena, pa je Zvezda zasluženo osvojila nova tri boda.

Utakmici na Banovom Brdu prisustvovao je i holandski napadač Rišairo Živković, koji bi danas trebalo da potpiše ugovor sa srpskim šampionom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari