Gardijan vezistu Partizana uvrstio u Top 60 talenata na svetu 1Foto: STARSPORT

U susret Svetskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina, ugledni Gardijan je napravio izbor momaka sa najviše potencijala, a na prestižnoj listi sa 60 imena iz celog sveta našao se i golobradi prvotimac sa crno-bele strane Topčiderskog brda.

Stevanović se nije sa klasićima iz Srbije kvalifikovao za Mundijalito u Brazilu, međutim njegov ogroman potencijal nije promakao anketarima, pa ga je ovaj poznati engleski dnevnik, na preporuku dopisnika sa svih krajeva planete, predstavio na svojim stranicama. Za krilnog vezistu dečijeg lica napisano je da se radi o „elegantnom i neuhvatljivom dribleru, koji voli da seče sa krila unutra i tako stvara šanse“. Navodi se i da je „za Partizan dao tri gola na pet mečeva u prvenstvu i pre nego što je napunio 17 godina“.

Uz podsećanje da je protiv Konahsa u kvalifikacijama za Ligu Evrope „postigao ‘nejmarovski“ gol. Autor teksta, na kraju Fićinog profila, tvrdi da i „njegova budućnost izgleda vrlo svetlo, a pohvalno je što je veoma pedantan, ambiciozan i brine o svakom detalju“.

Logično, u Top 60 se nalazi najviše talentovanih fudbalera iz Brazila, Argentine, Španije, Nemačke, Engleske i Italije, a pored Stevanovića balkanski prostor predstavlja još defanzivac zagrebačkog Dinama – Joško Gvardiol.