Tajson Gej postao je zvezda atletskog mitinga u Stokholmu pošto je, mimo svih prognoza, savladao favorizovanog Juseina Bolta u trci na 100 metara. Američki sprinter istrčao je odličnih 9,84 čime je za dve stotinke popravio rekord mitinga.

Bolt, od koga su svi očekivali ubedljivu pobedu, pa možda i napad na sopstveni svetski rekord, u potpunosti je razočarao istrčavši za njega skromnih 9,97. Ipak, i to je bilo dovoljno za drugo mesto pošto, nakon odustajanja Asafe Pauela (povreda), konkurencija u najzanimljivijoj atletskoj disciplini u prestonici Švedske nije bila preterano jaka.

Od starta trke bilo je jasno da popularni Jamajčanin nije u formi. Gej je posle odlično istrčanih prvih trideset metara stekao solidnu prednost u odnosu na Bolta i već tada je viđen grč na njegovom licu licu. Amerikanac je do kraja zadržao prednost i za 13 stotinki savladao velikog rivala. Međutim, odmah po završetku trke najbolji sprinter svih vremena je zagrlio Geja pokazavši da je veliki sportista i da zna da prihvati poraz (prvi protiv Amerikanaca u karijeri).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari