Stokholm

Srbija u grupi država s najvećim padom demokratije 4

Srbija u grupi država s najvećim padom demokratije

Srbija je nalazi u grupi država sa najvećim demokratskim padom u poslednjih deset godina, navodi se u najnovijem izveštaju o stanju demokratije švedskog V-Dem Instituta „Autokratija postaje viralna“.

Švedska prinuđena na odlaganje vakcinacije osoba preko 65 godina 6

Švedska prinuđena na odlaganje vakcinacije osoba preko 65 godina

Cilj švedske vlade je da celokupno stanovništvo bude vakcinisano protiv virusa korona do kraja juna, ali izgleda da će osobe starije od 65 godina morati da čekaju duže nego što je planirano, pošto se ni u ovoj zemlji ne preporučuje da oni prime Oksford/Astra Zeneka vakcinu, a isporuke Fajzer/Bionteka i Moderne kasne.

Švedska među najgore pogođenim 9

Švedska među najgore pogođenim

Malo je dokaza da kolektivni imunitet pomaže Švedskoj u borbi protiv virusa korona, izjavio je glavni švedski epidemiolog Andres Tegnel, po čijoj je zamisli ova zemlja sprovodila kontroverznu strategiju bez strogih restriktivnih mera i zatvaranja građana.

OEBS treba da se vrati svojim osnovama, kaže budući predsedavajući Švedska 11

OEBS treba da se vrati svojim osnovama, kaže budući predsedavajući Švedska

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) treba da se „vrati osnovama“ svoje misije i brani značaj evropske bezbednosti u vreme kada se javlja sve više konflikata i kriza na njenoj periferiji, navela je danas za Frans pres ministarka spoljnih poslova Švedske buduće predsedavajuće organizacije.  

U Švedskoj nema "zamora kovidom" 12

U Švedskoj nema „zamora kovidom“

Evropljani mesecima žive uz stroge mere protiv kovida 19 koje im svakodnevno uskraćuju slobode, a oni postaju sve umorniji od virusa korona i svega što on uključuje, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Luiz Glik 15

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Luiz Glik

Nobelova nagrada za književnost ove godine pripala je Luiz Glik, a ona je time postala prvi američki pisac koji je u poslednjih 27 godina dobio ovu nagradu, saopštila je Švedska akademija za književnost.

PrvaPoslednja