Stokholm

U Švedskoj nema "zamora kovidom" 1

U Švedskoj nema „zamora kovidom“

Evropljani mesecima žive uz stroge mere protiv kovida 19 koje im svakodnevno uskraćuju slobode, a oni postaju sve umorniji od virusa korona i svega što on uključuje, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Luiz Glik 4

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Luiz Glik

Nobelova nagrada za književnost ove godine pripala je Luiz Glik, a ona je time postala prvi američki pisac koji je u poslednjih 27 godina dobio ovu nagradu, saopštila je Švedska akademija za književnost.

Procureli mejlovi o imunitetu stada 6

Procureli mejlovi o imunitetu stada

Švedska strategija za borbu protiv epidemije korona virusa naišla je na nove kritike nakon što su procurili mejlovi koji su otkrili da je vodeći epidemiolog ove zemlje Anders Tegnel pitao da li bi veća smrtnost među starijim ljudima bila prihvatljiva ako bi dovela do bržeg sticanja imuniteta stada, prenosi NovaS.

Helsinki: Od saune do savremenog doba 9

Helsinki: Od saune do savremenog doba

Pre 37 godina sa palube megatrajekta Stokholm-Helsinki, bio sam očaran prizorom izlaska sunca u Finskom zalivu sa više hiljada ostrva.

I u Švedskoj otvoreno pismo lekara glavnom epidemiologu 12

I u Švedskoj otvoreno pismo lekara glavnom epidemiologu

Zvaničnici švedske Javne zdravstvene agencije izjavili su da su blizu ostvarenja cilja dostizanja „imunuteta krda“ i tvrde da je možda i 40 odsto populacije steklo imunitet na korona virus, zbog čega broj novoobolelih iz dana u dan pada.

Novi sistem za borbu sa korona virusom u Švedskoj 14

Novi sistem za borbu sa korona virusom u Švedskoj

Švedska zdravstvena agencija objavila je danas da menja svoja uputstva za praćenje kontakata zaraženih korona virusom tako da će to u većoj meri raditi upravo oni koji su pozitivni na koronu, javlja Rojters.

SZO naljutila Švedsku 15

SZO naljutila Švedsku

Švedski državni epidemiolog Anders Tegnel odbacio je upozorenje Svetske zdravstvene organizacije koje je Švedsku uvrstilo među evropske zemlje u kojima postoji rizik od povećanja broja slučajeva zaraze virusom korona.

PrvaPoslednja