Golijanin: Ne podnosim ostavku 1Foto: Starsport

Nenad Golijanin, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, sazvao je sednicu Izvršnog odbora zbog kritika Odbojkaškog saveza Vojvodine i Kosova na njegov račun jer je bio suzdržan tokom glasanja za prijem Kosova u FIVB prošle nedelje.

Čelnik OSS-a negira za Danas informaciju koja se pojavila u medijima da će danas na sastanku IO ponuditi svoju ostavku i ističe da jedino može biti smenjen ako većina tako odluči.

– Ja ostavku zbog ovoga neću da podnosim. Ja se za ovakve stavove celog života borim i po tome sam prepoznatljiv. Ne vidim da sam bilo šta pogrešno uradio i ne pada mi na pamet da dajem ostavku – kaže Golijanin.

On dodaje da u njegovoj organizaciji postoji procedura za smenu predsednika i da ako bude potrebno, ona će se ispoštovati.

– Pod ovako velikim pritiskom sazvao sam Izvršni odbor da prodiskutujemo o novonastaloj situaciji. Ako većina bude smatrala da treba da se sazove vanredna skupština, sazvaćemo. A ako dobijem nepoverenje svoje baze, ja ću biti smenjen. Niko nam neće nametati kandidate nego ćemo mi između sebe da izaberemo najboljeg, a verovatno da ima boljih od mene pa će oni doći – ističe Golijanin.

Tokom jučerašnjeg dana predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović rekao je da je Srbija trebalo da glasa protiv prijema Kosova u Svetsku federaciju (FIVB) a ne da bude suzdržana.

– Ja, kao jedan od potpredsednika OSS, lično se ograđujem od stava Nenada Golijanina, jer smatram da je morao da bude protiv prijema Kosova u članstvo FIVB, bez obzira što bi većina svakako pobedila i nepriznata država postala deo svetske odbojkaške federacije – saopštio je Bogunović, dodajući da ni vojvođanski savez na čijem je čelu ne podržava Golijaninov stav.

Istovremeno i Odbojkaški savez Kosova izrazio je svoje nezadovoljstvo rekavši da žale zbog nekonsultovanja i neobaveštavanja predstavnika OSKM-a prilikom donošenja odluke o glasanju.

– Veoma smo nezadovoljni i razočarani zbog uzdržanog glasa naše matične organizacije. Jasno je da glas protiv prijema navedene organizacije u FIVB ne bi promenio konačan rezultat glasanja, ali smatramo da bi to bio moralan i jedini mogući stav – kaže se u pismu koje je potpisao Veljko Vučetić, sekretar OSKIM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari