Gvardiola: Dajte mi 25 dana za pripreme i De Brujne ne bi bio povređen 1Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Trostrukog uzastopnog engleskog fudalskog prvaka Mančester siti i njegovog trenera Španca Đozepa Gvardiolu onespokojio je lekarski izveštaj da će Belgijanac Kevin de Brujne, jedna od glavnih poluga tima, morati na pauzu od najmanje četiri meseca zbog povrede tetive, a verovatno i pod nož.

Dijagnoza je određena u predvečerje utakmice za Superkup UEFA u kojoj se Siti kao evropski šampion sastaje sa osvajačem Lige Evrope Seviljom u sredu u 21 čas na Olimpijakosovom stadionu u Pireju.

De Brujne, koji iz predostrožnosti nije igrao ni u jednoj od tri pripremne utakmice na Dalekom istoku, zamenjen je već u 23. minutu meča prvog kola Premijer lige u petak protiv Barnlija u Lankaširu (3:0 za „građane“). Umesto njega je ušao novajlija Hrvat Mateo Kovačić.

U utakmici za Superkup Engleske protiv Arsenala na Vembliju nedelju ranije izašao je iz igre u 64. minutu.

Gvardioli spočitavaju da nije bio obazriv s njegovim stanjem.

„Dajte mi 25 dana za pripreme i De Brujne ne bi bio povređen. Mogao sam i da ga izostavim iz tima pa da se povreda desi kasnije. Pre nego što sam odlučio da bude u sastavu za duel s Barnlijem, posavetovao sam se s doktorom i fizioterapeutom. Sam De Brujne mi je rekao da se oseća dobro“, predočio je Gvardiola, ne izjašnjavajući se otvoreno hoće li se sada posegnuti za pojačanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari