Gvardiola: Najverovatnije nećemo dovesti napadača, preskupi su 1Foto: EPA-EFE/ Justin Setterfield POOL

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da klub najverovatnije neće moći da priušti novog napadača kao zamenu za Serhija Aguera, koji će na kraju sezone napustiti klub.

Siti je u ponedeljak potvrdio da će najbolji strelac u istoriji kluba Aguero otići na kraju sezone, kada mu istekne ugovor.

Gvardila traži zamenu, a zainteresovan je za Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund.

„Ne znam šta će se dogoditi, ali po ovim cenama mi nećemo kupiti nijednog napadača. To je nemoguće. Mi to ne možemo da priuštimo. Svi klubovi se muče finansijski, kao i mi. Kako danas stoje stvari, veće su šanse da za sledeću sezonu ne kupimo napadača“, rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Uprava Borusije Dortmund navodno traži najmanje 150 miliona evra za Halanda. Njegov menadžer Mino Rajola je prethodnih dana išao na razgovore sa čelnicima Barselone i Real Madrida u vezi sa transferom.

Halandov ugovor ističe 2024. godine, ali postoji klauzula od 75 miliona evra koja može da se aktivira naredne godine.

Kapiten reprezentacije Engleske Hari Kejn je jedna od opcija za Siti, ali njegov ugovor sa Totenhemom ističe 2024.

Aguero je došao u Siti 2011. godine iz Atletiko Madrida i od tada je postao rekorder kluba sa 257 golova u 384 utakmice. Jedan je od najzaslužnijih za velike uspehe Sitija – četiri šampionske titule u Premijer ligi, jednog FA kupa i pet trofeja u Liga kupu.

On je bio strelac odlučujućeg gola protiv Kvins Park Rendžersa u nadoknadi vremena, koji je 2012. godine doneo klubu prvu šampionsku titulu u Premijer ligi.

Gvaridola je rekao da će Sitiju biti nemoguće da pronadje zamenu za Aguera, koja će ponoviti uspehe Argentinca.

„Znamo koliko je on važan za našu prošlost i sadašnjost, te odluke nikada nisu lake. Možda ćemo naći novog igrača da ga zameni, ali u pogledu brojki? Nemoguće. U pogledu koliko je on značajan? Nemoguće“, naveo je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari