Haland stiže kod Gvardiole 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Ugledni Atletik tvrdi da su utanačeni svi detalji transfera norveškog golgetera.

Real je od početka slovio za favorita u kupovini Erlinga Halanda, pisalo se da bi posao mogao da mu pokvari Pari Sen Žermen, neko vreme u igri je bio i Bajern, ali iz Engleske stiže informacija da će sjajni centarfor karijeru sigurno nastaviti pod trenerskom komandom Žozepa Pepa Gvardiole.

Postignuti dogovor predviđa nedeljnu platu od (oko) 500.000 funti godišnje, odnosno godišnju zaradu od 30.000.000 evra brutom. Istim, usmenim sporazumom fudbalera Borusije iz Dortmunda, ljudi zaduženih za njegove poslovne poteze i gazdama ostrvskog bogataša predviđeno je i da se Milionerima isplati 75 milina evra na ime obeštećenja.

Proviziju od (oko) 30.000.000 evra za njegovog oca – posrednika Alfa Ingija, takođe.

„Mislim da će se sve znati naredne nedelje. Neću biti iznenađen ako Haland ode“, indirektn o je pomenuti transfer potvrdio Borusijin budući sportski direktor Sebastijen Kel.

Norvežanin je u Dortmundu proveo dve i po godine i na 88 utakmica dao 85 golova. Pre toga je igrao za Red Bul Salcburg i Molde, a za njegov budući klub neko vreme je igrao i njegov otac. Istina, samo kratko dok nije doživeo tešku povredu kolena i odložio kopačke.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari