Hamarbi otpustio Milojevića zato što je pregovarao sa Rozenborgom 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Flert Miloša Milojevića sa Rozenborgom nikako se nije dopao Hamarbiju koji je, po završetku sezone, odlučio da srpskom stručnjaku dodeli otkaz.

Obrazloženje švedskog velikana može biti razumljivo, međutim, teško je baš poverovati da Milojević nije obavestio čelnike Hamarbija da ima ponudu Rozenborga.

U svakom slučaju, Milojević jeste bio na razgovoru sa čelnicima norveškog kluba, međutim dve strane nisu bili postigle dogovor.

U Hamarbiju kao da su to jedva dočekali da bi, posle zauzetog petog mesta u domaćem šampionatu, uručili otkaz nekadašnjem pomoćniku Dejana Stankovića u stručnom štabu Crvene zvezde.

„Hamarbi je jedan od vodećih skandinavskih klubova i da biste ga vodili potrebno je da delite to mišljenje i uživate snažno poverenje članova Upravnog odbora. Smatramo da je Milojević iskoristio svoje akcije  i da nastavak saradnje ne dolazi u obzir, precizirao je Matijas Fri, predsednik Hamarbija.

Milojević je, još početkom decembra, jasno naznačio da ima ponudu Rozenborga, tako da se nije poneo profesionalno, čega su svesni u Hamarbiju.

Rođeni Knjaževčanin, u Stokholmu se zadržao samo šest meseci i u tom periodu ostvario 16 pobeda uz šest poraza i isto toliko remija.

„Veoma smo zadovoljni vremenom koje smo proveli zajedno sa Milojevićem, doprineo je razvoju ekipe i poboljšanju rezultata. Veoma je tužno što saradnja nije potrajala, međutim, naša odluka je prirodna, jer Hamarbi ima dugoročnu strategiju i već smo fiksirali ciljeve za narednu sezonu“, dodao je sportski direktor Jasper Janson.

Milojeviću se, prvobitno, ukazala šansa da preuzme Rozenborg, nakon penzionisanja Agea Haeridea, međutim, u međuvremenu su se pojavili novi kandidati za upražnjeno mesto, a norveška javnost piše da je trenutno najbliži toj poziciji Kjetil Knutsen koji je već četiri godine na klupi Bodo Glimta, kome je doneo dve titule prvaka Norveške i triput uzastopno je proglašen za najboljeg trenera te zemlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari