Hladnije vreme ne prija Rafi 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Teniska sezona biće nastavljena američkom turnejom, odnosno turnirom u Vašingtonu 12. avgusta, nakon čega sledi US open.

Po svemu sudeći veliki broj igrača iz Evrope neće doputovati u Njujork ove godine, zbog obaveznog karantina, slučajeva infekcije među igračima, specifičnih uslova održavanja i zarazi koja bukti u SAD.

Rodžer Federer neće nastupati do kraja 2020, nakon što je izvršio hirurški zahvat na kolenu i sprema se za sledeću sezonu, Novak Đoković posle preležanog korona virusa u svoj kalendar kao prvi turnir uvrstio je Rolan Garos, a Rafael Nadal prvo će nastupati na mastersu u Madridu, koji prethodi grend slemu u Parizu 27. septembra.

Najuspešniji igrač u istoriji Rolan Garosa sa čak 12 titula, pokušaće i ove sezone da trijumfuje na pariskoj šljaci i tako stigne Rodžera Federera, rekordera sa 20 grend slem trofeja.

Greg Rusedski, nekadašnji teniser, smatra da će Nadalu biti izuzetno teško ove godine, jer je neizvesno kako će se prilagoditi na jesenje i sigurno hladnije uslove ove sezone, i to nakon duge pauze.

„Promena termina Rolan Garosa, kao i suspenzija teniske sezone umnogome menja stvari. Rafi više odgovara kada se igra brže, da loptica više odskače. Pre neku godinu sa Novakom Đokovićem igrao je do kasno i uslovi su postali drugačiji, igralo se sporije što njemu nikako nije odgovaralo, dok je njegovom rivalu to više ležalo. Mislim da bi ove sezone to mogla da bude Novakova prednost. A tu je i Dominik Tim, koji je već pokazao da se odlično snalazi na šljaci i preti da postane novi ‘kralj’ te podloge. Dakle Rafi će biti teže da osvoji titulu ove godine u Parizu“, rekao je Rusedski.

Nekadašnji četvrti teniser sveta dodao je da je Nadal u Parizu uradio ono što nikada nije, i teško je poverovati da hoće.

„Možda će uslovi ići na ruku nekim drugim igračima, ali ne možete tek tako isključiti momka koji je osvojio 12 titula na Rolan Garosu. Smešno je ‘otpisati’ ga“, napomenuo je Rusedski.

Rolan Garos će se igrati u Parizu od 27. septembra do 11. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari