Hrabro na favorita 1Foto: STARSPORT

Muška rukometna reprezentacija Srbije neslavno je prošla na januarskom prvenstvu sveta, osvojivši 18. mesto, loše je startovala i u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2010. godine (poraz od Švajcarske, remi s Belgijom), ali bi eventualni uspeh u večerašnjem regionalnom derbiju sa Hrvatskom u grupi 2 popravio položaj izabranika Nenada Peruničića u trci za EP (beogradska Arena, 18.00).

I popravio im raspoloženje uoči revanša sa jednom od najboljih evropskih selekcija u 21. veku, poslednjeg dana ove nedelje u Zadru.

– Kiksnuli smo protiv Belgije i Švajcarske, ali napravili smo smenu igrača. Ne bežim od odgovornosti ali verujem u ono što radim. Stojim ispred svojih igrača, voleo bih da imamo vremena i strpljenja, ali ne znam koliko je to u Srbiji moguće. Gradimo kult reprezentacije, poštenog odnosa prema grbu i dresu koje nosimo. Pravimo dugoročnu priču, ne plašimo se, koliko god Hrvatska bila jaka. Svima poštovanje i respekt, ali sportski je nadati se pobedi. Pokušaćemo da pariramo Hrvatima, verujem u pobedu. Svako ima svoje ideje, pa ćemo videti – ima svoj ugao gledanja nekada vrhunski bek, a sada selektor Nenad Peruničić.

U najpozitivniji scenario megdana sa osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, šampionatima planete i Starog kontinenta veruje i kapiten Nemanja Ilić.

– Hrvatska je favorit, ali igramo kod kuće i učinićemo sve da pobedimo. Treba nam podrška navijača. Naša prednost su mladost i domaći teren – smatra levo krilo Barselone.

Čuveni Lino Červar ne misli da će se njegovi puleni „prošetati“ Beogradom.

– Nije nam svejedno, i nije nam lako igrati protiv Srbije. Peruničića znam kao igrača, uvek je bio hrabar. Presekao je i dao šansu mladim igračima. Hrabrost se isplati. Jesmo favoriti, ali moramo odigrati na visokom nivou. Znam da će biti složena utakmica, psihički teža za domaćina, ali imamo veliko poštovanje za Srbiju, kao i oni za nas. Igrači se međusobno druže, znaju se, nekima sam bio trener, meni je zadovoljstvo i čast što sam ovde. Neka pobedi bolji – reči su tvorca najvećih uspeha „vatrenih“.

Slično rezonuje i jedan od boljih rukometaša današnjice Domagoj Duvnjak.

– Kao kapiten mogu reći da imamo dobru atmosferu. Spremni smo za utakmicu, neka bolji pobedi i neka sve bude fer. Dugi niz godina igramo dve odbrane 6-0 i 5-1, to je naša prednost. Prednost Srbije je domaći teren – tvrdi as Kila.

Peruničić: Težan udarac za rukomet

Umesto u manjoj ali intimnijoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ srpski rukometaši biće domaćini u Areni, jer su tzv. više instance u minut do 12 povukle dozvolu za ovaj događaj u bivšem „Pioniru“, procenivši da je bitnije da se obezbedi prostor za trening košarkaša Budućnosti pred sutrašnji početak finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde.

– Iznosim lični stav. Juče smo doživeli težak udarac kao sport. Kao i svaki put razgovarao sam sa momcima i trudićemo se da iz svega izvučemo samo pozitivne stvari – razočaran je Nenad Peruničić, a Savez je odlučio da ulaz bude besplatan i da se kupcima 1.000 karata za prvu halu vrati novac.

Grupa 2 – 3. kolo

Belgija – Švajcarska 20.10

Srbija – Hrvatska 18.00

1. Hrvatska 4

2. Švajcarska 2

3. Belgija 1

4. Srbija 1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari