Hrvatska bolja od Ukrajine, poslala Italijane na Srbiju 1Foto FIBA

Selekcija Hrvatske pobedila je Ukrajinu u poslednjem kolu Grupe C na Evrobasketu 2022 90:85, time zauzeli treće mesto u grupi, i ako Srbija večeras pobedi Poljsku, na izabranike Svetislava Pešića u osmini finala poslali selekciju Italije. Ukoliko Srbija izgubi, ipak će doći do eks-ju klasika u prvom meču nokaut faze

Igrač meča je svakako Bojan Bogdanović koji je postigao 27 poena, a junak broj dva, a zamalo tragičar je Krunoslav Simon koji je bio kreator stvaranja prednosti za svoju ekipu u poslednjoj četvrtini, ali je sa dve vezane izgubljene lopte mogao da napravi neizvesnu završnicu.

Hrvatska je u prvom poluvremenu delovala bolje, u odbrani su uspeli da zaustave najudarnije igle Ukrajinaca, uveli su utakmicu u neki svoj ritam, ali ipak nisu uspeli da stvore osetniju prednost na kraju tog perioda, iako su vodili i sa plus devet.

I meč je kasnije bio u egalu, smenjivale su se ekipe u laganom vođstvu, ali ni s jedne strane nije bilo energije, živaca, a možda i kvaliteta da se stvori bitnija prednost. Novo lice u ekipi Hrvatske je dio Dominik Mavra koji je od Džejlena Smita preuzeo ulogu kreatora, i s njim na parketu je ekipa delovala bolje i opasnije.

Mavra je dao 13 poena uz četiri asistencije, Simon 11, a Zubac 10. Kod Ukrajine Herun je postigao 21, Bliznjuk 16, Mihaljuk 14 i Sanon 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari