I Crvena zvezda u finalu ABA lige 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige jer su u trećoj utakmici polufinala na svom parketu savladali Cedevita Olimpiju 88:78 (24:13, 18:24, 25:17,21:24 ) i sa 2:1 u seriji zakazali prvi meč sa Partizanom 27. maja u 20 sati u kojem će biti domaćini.

U meču sa „talasima“ poena na obe strane, crveno-beli su bili skoncentrisaniji, ali pre svega disciplinovaniji svaki put kad bi se gosti posle velikog minusa opasno približili. Otvorila je Zvezda odlično utakmicu, stigla i do 19 poena prednosti, a Ljubljančani su se opredelili samo za šut za tri poena, dok su za dva gađali 1-8.

A onda je u drugom kvartalu došlo do preokreta, gosti su pritisli u odbrani i zaigrali potpuno suprotno: krenuli su u prodore i kontranapade koje je pre svega Dragić završavao pogocima. I uspeli su da serijom 15:0 minus svedu na samo četiri poena.

Na mahove se igralo i u nastavku, opet su domaći imali furioznu seriju, otišli na plus 21 sjajnom epizodom Nikole Ivanovića, opet prikočili, a gosti su se opet lahgano primakli, ali su ponovnim početničkim greškama‚dozvolili crveno-belima de se stabilizuju i relativno lako privedu utakmicu kraju.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kalinić sa 15 poena, Ivanović je dao 11, Kuzmić i Dobrić po 10, a Vajt koji je bio „stabilizator“ u poslednjoj deonici devet. Kod Cedevita Olimpije Ferel (25) i Zoran Dragić (21) su bili ubedljivo najraspoloženiji, svi drugi su podbacili, a posebno Jaka Blažič koji je do samo pet poena (šut iz igre 2-6).

Finalna serija između Crvene zvezde i Partizana počinje 27. maja, a i u drugom meču 29. maja crveno-beli će biti domaćini. U naredne dve utakmice, ako bude potrebe, 1. i 3. juna domaći su crno-beli, a eventualna peta utakmica na „parketu“ crveno-belih je 6. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari