I čuvena doktorka pomaže Novaku Đokoviću u Melburnu 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Novak Đoković na sve moguće načine pokušava da bude spreman tokom Australijan opena, a pristigla je i pomoć u vidu doktore Marijane Kovačević, koja se proslavila po tome što je brzo sanirala povrede brojnim vrhunskim sportistima.

U Beograd su dolazili brojni poznati fudbaleri kao što su Robin van Persi, Dijego Kosta, Vensan Kompani i mnogi drugi – samo na njenom veb-sajtu navode se imena više od sto sportista, uglavnom fudbalera, piše Sport Klub.

“Posle mojih tretmana, mišić je potpuno nov. Nema traga bivše povrede. Pošto je mišić potpuno nov – nema ožiljaka, senke, fibroze, nema ni mogućnosti da dođe do recidiva povrede, to je druga stavka revolucionarnog metoda. Po završetku terapije, uradi se snimak da bi se to proverilo. Znači, poenta je da dođe do potpune regeneracije mišića”, rekla je doktorka Kovačević, koja je za sportske povrede specijalizovana već dvadeset godina.

“Kada igrač stigne, upozna najboljeg dijagnostičara u zemlji, uradi se početni snimak i utvrdi kolika je povreda – ja procenim koliko je tačno sati potrebno da se mišić obnovi. Terapije su toliko jake da jedan sat terapije zamenjuje jednu nedelju lečenja bilo kojom drugom metodom u svetu. Dakle, ako kažu da mora mesec dana da miruje, ja njegov problem rešim za četiri sata”, dodaje Marijana.

Đoković je blistao u poslednja dva meča – sa De Minorom i Rubljovom – ali i dalje ne trenira u danima kada ima pauzu. Novak se posebno zahvalio svom fizioterapeutu Miljanu Amanoviću.

“S obzirom na okolnosti, ovih dana smo proveli dosta vremena u automobilu. Idemo na tri-četiri različite lokacije na različite mašine, terapije. Trudimo se da izvučemo maksimum, da dovedemo moje telo u stanje da može da izdrži pet setova. U poslednja dva meča imamo posebno razloga za zadovoljstvo. Kasno završavamo jer kasno igram, pa se ide u rane jutarnje sate na spavanje. Kako nemam trening, imamo vremena za više oporavka. Zahvalan sam, jer bi bez njega bilo neuporedivo teže”, rekao je Đoković.

Novak za deseto finale Australijan opena igra sa Tomijem Polom u petak od 9.30 ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari