I na krovu vetrovito 1Foto: STARSPORT

Voždovcu ne ide dobro ove sezone, ali i takav je potencijalni klip u točkovima „parnog valjka“, jer Partizan nedeljni derbi 26. superligaškog kola, na popularnom beogradskom „krovu“, dočekuje s ogromnim zaostatkom za Crvenom zvezdom (18) i prevelikom distancom u odnosu na drugoplasirani Radnički (11), pošto su ga Nišlije pre nekoliko dana „razmontirale“ pred njegovim navijačima.

Bez kvaliteta igračkog kadra nivoa crno-belih, sa potpuno nesnađenim stručnim štabom, bez ideje kako da iscedi suvu drenovinu, nesposobnom i (njeni potezi to pokazuju) nedobronamernom upravom, pa i bez dovoljno samopouzdanja, tim Zorana Mirkovića probaće da se digne iz sopstvenog „pepela“ i nastavi tamo gde je stao posle dve vezane pobeda na početku prolećnog dela prvenstva.

Tradiciju slavlja u duelima sa „zmajevima“, takođe, mada su ovi pre tekuće sezone, prepune oscilacija, s nekim drugim trenerom i igračima, umeli da „otimaju“ bodove i gostu iz Humske i njegovom večitom rivalu Crvenoj zvezdi.

Dan ranije, Crvena zvezda će protiv Zemuna gledati dodatno da osigura lidersku poziciju, dok će njen prvi pratilac Radnički istog dana imati težak ispit u meču sa lučanskom Mladosti, mada se gosti još nisu „omrsili“ protiv Nišlija u šampionatu Srbije.

Biće zanimljivo videti i može li Dinamo produžiti neverovatan učinak u drugom delu SLS, pa i protiv preozbiljnog Čukaričkog, u svom Vranju, osvojiti bodove koji mu daju šansu da ustane iz „mrtvih“ i do kraja trke izbori čudovišan ostanak u najvišem rangu takmičenja.

Zvezda za 52. „recku“

Ukoliko savlada Zemun, ova Zvezdina generacija ući će u klupsku istoriju kao jedina koja je nanizala 52. prvenstvena meča bez poraza. Protiv Mladosti u prošlom kolu Vladan Milojević i njegova ekipa izjednačili su se s učinkom tima Slavoljuba Muslina, nepobedivog od 3. novembra 1999. do 31. marta 2001. godine.

Raspored i tabela

subota

Radnički (N) – Mladost 15.00

Napredak – Vojvodina 17.00

Crvena zvezda – Zemun 18.00

nedelja

Dinamo – Čukarički 15.00

Spartak – Radnik 15.00

Bačka – Mačva 17.00

Proleter – Rad 17.00

Voždovac – Partizan 17.00

Tabela: Crvena zvezda 69, Radnički 62, Partizan 51, Čukarički 48, Mladost 39, Napredak 34, Proleter 33, Radnik 32, Vojvodina 28, Mačva 25, Voždovac 25, Spartak 23, Bačka 22, Rad 20, Zemun 18, Dinamo 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari