I Nejmar je na prodaju 1Foto: EPA-EFE ETIENNE LAURENT

Dugo je Naser Al Kalifi, prvi čovek PSŽ, odbijao da prizna da je dovođenjem Nejmara iz Barselone za 222 miliona evra dobio ogroman problem u svlačionici.

Predsednik Parižana branio je na svakom koraku brazilskog asa, imao daleko privatniji odnos sa njime nego što bi to trebalo da bude i često, bez saglasnosti sa trenerima, odobravao njegova prečesta putovanja u otadžbinu. PSŽ je prošle sezone ponovo izbačen u osmini finala Lige šampiona, jeste osvojio domaće prvenstvo, ali prvi put od 2013. nije uspeo da uzme pehar u Kupu i Liga kupu.

Od momenta kada su eliminisani iz Lige šampiona, odnosno matematički osvojili Ligu 1, pojedini igrači su se toliko opustili da do kraja takmičarske sezone nisu ličili na tim skupo plaćenih profesionalaca. Na sve to nadovezala se povreda Nejmara, koji se uglavnom oporavljao u Brazilu, ne suzdržavajući se objava fotografija sa tradicionalnog karnevala u Riju.

I kada se vratio na teren, delovao je neubedljivo i nezainteresovano, što je napokon ubedilo i Al Kalifija da Brazilac više ne bi trebalo da bude nedodirljiv, odnosno da je možda vreme i za njegov odlazak iz Pariza.

Na sve to, nadovezala se i nedavna optužba jedne žene da je od strane Nejmara silovana ove godine, iako Brazilac tvrdi da je žrtva ucene. Brazilac je ranije u toku sezone vređao i navijača posle poraza u finalu Kupa od Rena, a posle toga je izgubio i kapitensku traku u reprezentaciji Brazila. Sve te stvari naterale su predsednika Parižana da napravi zaokret, pooštri mere u klubu i jasno stavi igračima do znanja da neće ubuduće moći da se ponašaju kao razmažene zvezde.

– Igrači će morati da preuzmu odgovornost, više nego ranije. Sve mora da bude potpuno drugačije. Moraće da urade više, moraće da rade više. Nisu ovde da bi zadovoljili sebe. Ako se ne slažu, vrata su im otvorena, ćao. Ne želim više da vidim da se ponašaju kao slavne ličnosti – delovao je poprilično ljuto Al Kalifi.

Francuski „L’Ekip“ navodi da je PSŽ spreman da se odrekne i Nejmara, ali samo u slučaju velike ponude poput one koju su oni doneli kada su ga doveli iz Barselone pre dve godine. Taj list prenosi da to jeste važna odluka jer je PSŽ na taj način prvi put otvoreno poručio da Nejmar jeste na prodaju. Ranije se spominjalo da bi Brazilac mogao da se vrati u Barselonu, ali se dovodio i u vezu sa Realom, s tim da je u u Madrid u međuvremenu stigao Eden Azar i već je napravljena „gužva“ u napadu, gde je i Luka Jović.

Prvi čovek šampiona Francuske nada se i da će povratak Leonarda na mesto sportskog direktora rešiti neke probleme sa transferima, sa kojima se klub susreće.

– Shvatio sam da su promene ključne, inače nigde nećemo stići. Za dva minuta smo rešili stvar. On će imati svu moć u sportskom sektoru. Leo je moj čovek. On je neverovatan. Imam neverovatno poverenje u njega, jer poseduje prirodan autoritet koji će svima koristiti, posebno igračima – naveo je Al Kalifi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari