I UEFA hoće Balkanski kup 1Foto: Starsport

Fudbalski savezi i najpopularniji klubovi s prostora nekadašnjev velike Jugoslavije odavno ispipavaju puls javnosti na potezu LJubljana – Skoplje na temu zajedničke fudbalske lige.

Po ugledu na slična „ujedinjenja“ u drugim sportovima, i traže svima prihvatljiv model takmičenja, istovremeno strepeći od huliganzma na tribinama, a sada je izgleda kucnuo čas za udaranje temelja Balkanskog kupa.

Tačnije rečeno, Evropska fudbalska federacija spremna je da podrži jedno takvo takmičenje pod svojim okriljem, finansijski ga podrži i obezbedi mu prohodnost u veća, toliko da je predstavnicima fudbalskih saveza Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije ponudila svoja rešenja za isto.

-Prvoplasirana ekipa bi dobila oko 2.500.000 evra, a prvih osam ili deset klubova ne bi dobilo ispod 700.000 ili 800.000. To je jako velik novac za klubove sa našeg područja – potvrđuje predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Prema rečima prvog čoveka našeg fudbala, Balkanski kup ne bi ugrozio kvalitet i opstanak domaćih liga, kao u slučaju košarke, gde je ABA liga obezvredila nacionalna prvenstva.
– Igralo bi se od februara do maja – otkrio je Kokeza, ne navodeći da li će se do učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Evrope i dalje stizati kroz sadašnje šampionate.

Te i ostale bitne stvari trebalo bi da budu usaglašene do sezone 2018/2019.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari