Ibrahimović: Barselona mi je najgora uspomena 1EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Ostvario je fantastične rezultate, naosvajao se trofeja, individualnih priznanja i jedino mu u klupskoj karijeri nedostaje trofej Lige šampiona. Ipak, Zlatan Ibrahimović i danas se nerado seća epizode u Barseloni.

Stigao je kao izuzetno pojačanje iz Intera 2009. godine. Iako je na Kamp Nou proveo dve sezone tokom kojih je dao 16 golova na 29 utakmica (drugu godinu proveo u Milanu na pozajmici), Ibrahimović nikako nije mogao da se navikne na stil igre koji je forsirao Pep Gvardiola.

I u svojoj biografiji Ibrahimović je ponovio da se jednostavno nije slagao sa načinom razmišljanja današnjeg menadžera Mančester sitija.

U razgovoru za Kanal plus, švedski napadač ponovio je da mu epizoda u Barseloni nije ostala u lepim uspomenama.

„Moja najgora uspomena? Barselona, ali ne zbog fudbala. Tamo sam previše razmišljao. Razočarao sam samog sebe, drugačije sam radio. Dva puta bih razmislio pre nego što bih doneo odluku i tako sam razočarao sebe.“

Naveo je 41-godišnji fudbaler da je u Barsi izgubio identitet.

„U Barseloni sam izgubio identitet. Međutim, ponovno sam ga pronašao, što mi je omogućilo da osvojim svet.“

Ibrahimović je u dresu Barselone osvojio pet trofeja, zaključno sa titulom u španskom prvenstvu. Podigao je i pehare UEFA Superkupa, kao i Svetskog klupskog prvenstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari