Ibromanija preko “bare” 1Foto:EPA-EFE PAUL BUCK

Na rastanku od Mančester junajteda i evropskog fudbala, legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović objasnio je da je kudikamo manju zaradu u Los Anđeles Galaksiju prihvatio samo da bi svojim golovima uveseljavao ljubitelje sokera u Sjedinjenim Američkim Državama, zadnjoj stanici brojnih asova ovog sporta poslednjih godina.

I već na vikend debiju prešao sa reči na dela, jer je sa tri gola, za manje od 20 minuta, od gubitnika napravio dobitnika od svog tima.

Na tako maestralan način da je rivalski LAFC ostavio u stanju teškog šoka, a svoje navijače bacio u trans.

Nije lako. Mogu da zamislim kako je sada protivničkim igračima. Vodili su 3:0 i izgubili 4:3. Da su imali Zlatana bilo bi drugačije – u njemu svojstvenom egocentričnom stilu popularni Ibra pridružio se fanovima u divljenju blic preokretu u njegovoj centarforskoj režiji.

Verovatno je i sam trener hteo da ga uvede u igru, ali je publika insistirala da baš vlasnik više od 30 trofeja i jedini čovek u istoriji Lige šampiona sa nastupima za sedam klubova u ovom elitnom takmičenju “pliva” za pojas za spasavanje.

– Navijači su vikali “Hoćemo Zlatana, hoćemo Zlatana” i dao sam im ga – bez lažne skromnosti je objasnio posle meča harizmatični napadač, koji tokom svoje bogate i burne klupske karijere jedino nije uspeo da podigne pehar u LŠ, a kao reprezentativac napravi veliki rezultat sa Švedskom.

Planetarno popularni, obožavani i(li) omraženi, Ibrakadabra tvrdi da nije tek tako zablistao na premijeri u novom timu, ligi i državi, iako je poslednjih meseci samo grejao klupu sa rezervama “crvenih đavola”.

Kada dođem u novi tim uvek dam gol na prvoj utakmici. Morao sam da ga dam. Napravljen sam da igram u ekipama koje napadaju – poručio je Zlatan, priznavši ipak da nije još spreman za svih sat i po igre na terenu, barem ne samo pet dana od prelaska na drugi kontinent i u drugu vremensku zonu.

A, narednih mesec, dva pokazaće da li je spreman za povratak u selekciju Švedske, od koje se oprostio, odnosno nastup na Mondijalu u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari