Ignjatovićeva i tri "musketara" 1Foto: EPA

Na 23. Zimskim olimpijskim igrama, od 9. do 25. februara u Pjongčangu (Južna Koreja) učestvovaće i četvoro sportista iz Srbije, koliko ih je uspelo da ispuni zadate kvalifikacione norme.

Članovi Izvršnog odbora nacionalnog Olimpijskog komiteta su ih potvrdili kao naše predstavnike, pa stručnim službama OKS ostaje da ih prijave na osnovu raspoloživih kvota Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Na svečanom defileu zastavu će nositi dvadesetsedmogodišnja skijašica Nevena Ignjatović, inače specijalistkinja za tehničke discipline kojoj su ovo već treće ZOI u karijeri, a iza nje publiku pozdraviti dva leta mlađi Marko Vukićević, s olimpijskom iskustvom iz Sočija 2014, 21. godinu star debitant na ZOI Marko Stevović (alpsko skijanje), inače višestruki prvak države u (vele)slalomu, s dobrim rezultatima i u bržim disciplinama, kao najstariji u ovom kvarteru trkač Damir Rastić (29).

Prethodnica Misije Srbije za najveće planetarno takmičenje u zimskim sportovima iz Beograda kreće 31. januara, dok sportisti i treneri u Južnu Koreju odlaze 2. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari