Igor Milanović zvanično preuzeo Olimpijakos 1Igor Milanović (©Olimpijakos)

Ono što je bilo najavljeno sredinom prošlog meseca, danas je dobilo na zvaničnoj potvrdi. Igor Milanović vodiće Olimpijakos u narendoj sezoni i pokušaće da tim, čijja je prva vedeta Filip Filipović, odvede do same završnice Lige šampiona.

Milanović je tokom sjajne trenerske karijere dva puta bio osvajač Lige šampiona, sa Partizanom i Pro Rekom. Vodio je i Stdent, Crvenu zvezdu, Galatasaraj, Novi Beograd sa kojim se nedavno i nije rastao na gospodski način.

Nije mu trebalo mnogo vremena da nađe novi angažman, s obzirom na to da se brzo dogovorio sa čelnim ljudima Olimpijakosa.

„Srećan sam što sam ovde, velika mi je čast što preuzimam Olimpijakos, klub sa ogromnom tradicijom“, poručio je Milanović na predstavljanju.

„Trebalo je 1991. godine da dođem u Olimpijakos kao igrač, ali nisam uspeo, pošto je Savez tada odlučio da ne mogu da budu četiri stranca u timu. Nisam mogao sada da ne dođem, jer imma odlične odnose sa ljudima ovde, u Pireju, Atini, Glifadi… Preuzimam veoma jak tim, u kome igra Filip Filipović. Imamo dva odlična napadača, jake golmane, mnogo internacionalaca, Grka…Tim ima kvalutet. Želim da pomognem da Olimpijakos igre još bolje, daću sve od sebe, veliki je izazov preda mnom. Mislim da možemo daleko da stignemo u Evropi. Uzbuđen sam, nadam se da ćemo imati dobru i uspešnu sezonu. Nadam se da ću klub voditi u pravom smeru“, naveo je sjajni i harizmatični stručnjak.

Dok se bavio vaterpolom kao igrač, važio je za jednog od najboljih na svetu. U Partizanu je igrao od 1975. do 1989. godine, a posle toga je nosio kapice Mladosti, Crvene zvezde, Rome, Budve, Katalunje…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari