Sve je manje vremena da Boško Đurovski napravi konačni koncept ekipe za novu sezonu. Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igra se već za dve nedelje, a strateg crveno-belih zna samo sistem u kojem će tim igrati: 4-3-3, ali ne i sve fudbalere koji će igrati tu formaciju.

Sve je manje vremena da Boško Đurovski napravi konačni koncept ekipe za novu sezonu. Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igra se već za dve nedelje, a strateg crveno-belih zna samo sistem u kojem će tim igrati: 4-3-3, ali ne i sve fudbalere koji će igrati tu formaciju. U dosadašnjem toku priprema, računajući i prvi deo rada u Sloveniji, šampion je odigrao pet mečeva, od kojih nijedan sa ekipom koja bi trebalo da čini okosnicu prvog tima. U poslednjem testu, protiv do sada najjačeg rivala Vest Bromvič Albiona, ponovo su dobili šansu igrači od kojih će najviše trojica naći mesto u startnoj postavi, dok su stranci-novajlije zbog naknadnog priključivanja ekipi, meč samo gledali sa strane. Iako još uvek ne uspeva da stekne pravu sliku mogućnosti svojih izabranika, Đurovski kaže da je kroz ove kontrolne utakmice bar video na koga ne može da računa.
– Puno toga sam video u ovim utakmicama. U poslednjoj je bilo primetno puno grešaka u pasovima, nemamo pravu završnicu, a očekujem da upravo pojačanja poprave taj element. Tražim igru po bokovima i zbog toga mi se ne sviđa što između Pantića i Raškovića s jedne strane, te Anđelkovića i Trišovića s druge, nema saradnje. Nisam zadovoljan kada vidim da pet igrača ostane nazad, a pet ode napred, razvuku se tako da naprave tzv. „harmoniku“ i uz to nemaju prava rešenja u napadu. Takve situacije su blam za mene kao trenera – priča Zvezdin šef struke Boško Đurovski.

Janković snimao meč Pobeda – Levadija

Izveštaj sa prvog meča Pobeda – Levadija (0:1), pojačan video kasetama, pomoćni trener Aleksandar Janković ispostaviće šefu struke crveno-belih Bošku Đurovskom. S obzirom na rezultat iz prve utakmice potencijalnih rivala, u Zvezdi su već uvereni da će se za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona boriti protiv šampiona Estonije.

– Vreme je da ozbiljno uđemo u ovu temu. Pobeda Levadije u Prilepu ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Znamo da igraju u formaciji 4-4-2 i da su veoma ogranizovana ekipa – ističe Đurovski.

Reklo bi se i da u defanzivi šampiona poprilično škripi, s obzirom na to da se mreža crveno-belih bar jednom zatresla na svih pet dosadašnjih test utakmica.
– Sigurno ne mogu da budem zadovoljan tim podatkom. Neophodno je da pojednici malo poboljšaju koncentraciju. Defanziva mora da bude bolja, ali činjenica je da u suštini ne želim igrače koji samo opterećuju defanzivu, a da pri tom nemaju ofanzivnu igru – objašnjava kormilar Crvene zvezde.
Od svojih izabranika Đurovski, kako kaže, traži „samo“ da nauče da čitaju sistem protivnika.
– To je najbitnije. Hoću da znaju na terenu gde smo u manjku igrača, a gde u višku. Moraju da nauče da čitaju sistem rivala, jer samo tako mi možemo da nametnemo sopstveni stil igre i ispoštujemo dogovore – napominje Đurovski.
Kroz preostala tri kontrolna zadatka – danas protiv Nacionala, sutra protiv Švardorfa i u nedelju protiv Hapoela, trener šampiona će konačno uvideti gde kog igrača treba staviti.
– Jedva čekam da novajlije istrče na teren. Palasios će protiv Nacionala početi meč, dok će Salas i Barkos ući na 15-20 minuta. U subotu stiže Bronovicki, pa ćemo njega testirati protiv Hapoela. Kroz ove utakmice ćemo i videti da li će Palasios ostati sa nama, a na osnovu onoga što pokazuje na treninzima sve je izvesnije da će tako i biti. Ima sjajnu tehniku, fali mu malo defanzive, ali to se da popraviti – smatra Đurovski.
I bez viđenog u tim testovima, stručnjak crveno-belih već ima deo vizije svog prvog tima.
– Barkos je pravi cantarfor, izgleda tromo i nezainteresovano, ali nije tako. Ima sjajan i precizan šut, njega već vidim kao najisturnijeg igrača, a iza Barkosa bih voleo Salasa levo i Koromana desno. Obojica su brzi i mislim da ova trojka trebalo bi da deluje dobro. Na svakoj poziciji imamo po dva igrača, tako da postoji mnogo kombinacija. U svakom slučaju, igraće samo najbolji i najspremniji – zaključuje Đurovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari