crtafoto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U jednoj zemlji ni nalik na ovu našu ovih dana je na adresu jedne političke stranke koja će učestvovati na izborima stigao telegram saučešća sledeće sadržine…

– Poštovani, kada sam pre nekoliko godina napisao aforizam „Opozicija će tražiti ponavljanje izbora jer nije zadovoljna koliko je mandata osvojila… vlast“, nisam ni slutio da će se to odnositi na vas, i da će jedna šala postati naša realnost. Učestvovanjem na izborima pod istim uslovima protiv kojih ste se bunili i izvodili narod na ulicu, počinjete da ličite na nelečenog kladioničara koji iznova i iznova igra nameštene mečeve u nadi da će mu proći listić (ili lista svejedno) i tako već deset godina, sve se nadajući i tešeći sebe rečima „e sad ću da dobijem“. Da bih vam uštedeo novac, vreme i trud, mogu odmah da vam kažem šta ćete dobiti ovaj put. Dobićete ku… ( kupaći kostim, kutlaču za supu, nešto treće… tačan odgovor upišite sami). Takođe, jednom sam napisao i aforizam „Glas pametnog i glas budale na izborima vrede isto… i svako se nada da će budala baš za njega da glasa“.

Telegram saučešća 1
Foto: Lična arhiva

Ovde bih samo dodao, možda ja i jesam budala, ali ne baš tolika, pa vam kao nekome koga smatram saučesnikom u svemu ovome i šaljem telegram saučešća. I još bih vam ovom prilikom poručio… možete da jedete go… (goveđu supu, gotova jela, nešto treće… tačan odgovor upišite sami).

Želim Vam sve najbolje na izborima i primite moje iskreno saučešće…

Inž. Pavle Marić
i ožalošćena porodica…

Autor je dramski pisac i satiričar

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari