Ilić i Šaranov sprečili bruku 1www.partizan.rs

Fudbaleri Partizana uspeli su nekako da dođu do prve pobede u prolećnom delu šampionata i to drugim trijumfom nad niškim Radničkim u pet dana, s tim da su nakon četvrtfinala Kupa Srbije sada igrali na Čairu, odnosno posle puno drame koju je okončao kapiten Saša Ilić na isteku sat vremena igre. Izveo je Ivan Tomić još jednom na megdan Nišlijama tim bez klasičnog napadača, što je i ovaj put „garantovalo“ izostanak uzbuđenja, a onda je Šaranov morao da „vadi kestenje iz vatre“ u 31.minutu posle šuta jedan na jedan Apostolovića i da odličnom intervencijom zadrži „x“ na poluvremenu.

Ni drugi period nije dobro počeo po Beograđane jer je Everton morao van igre zbog povrede. Ipak, Partizan je poveo u 60. minutu i to iz prve konkretnije akcije. Bogosavac je uspeo da probije po levoj strani i da zavrne do Mihajlovića koji je odložio za kapitena malo iza penala, a Ilić iskusno nanišanio donji levi ugao i upisao se na semaforu. Ispostavilo se da je to bilo sve od bledog „parnog valjka“ kojeg je do kraja spasavao Šaranov. Najpre posle kanonade u 74. minutu, a onda i pet minuta pre kraja meča kada je Marjanović iz vojela raspalio sa ivice šesnaesterca pod prečku a novajlija na golu crno-belih maestralno intervenisao, sačuvao tri boda, aili i stavio treneru do znanja da mu je mesto među stativama.

– Ambijent je večeras bio divan (u odnosu na prazne tribine u Humskoj u sredu), međutim, uslovi su bili teški. Na ovakvom terenu teško je pružiti dopadljiviju igru. Znali smo da nas čeka težak posao, da ćemo igrati utakmicu sa malo šansi, mnogo prekida, svega onoga što ne privlači publiku na stadione. Saša Ilić sa toliko godna je simbol ovog kluba i neko ko bi što duže trebalo da igra. Odnosom, kvalitetom, čak i fizičkim predispozicijama mogu samo da budem zadovoljan što imam takvog igrača u ekipi – bilo je sve što je rekao trener Partizana Ivan Tomić posle prve ligaške pobede otkako je seo na klupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari