Internet peticiju za kažnjavanje Ramosa potpisalo 200. 000 ljudi 1Foto: EPA- EFE / GEORGI LICOVSKI

Nakon finala Lige šampiona i povrede fudbalera Mohameda Salaha navijači Liverpula kao i mnogi Egipćani potpisali su onlajn peticiju kojom se traži kazna za Realovog kapitena Serhija Ramosa.

Peticiju na internetu do sada je potpisalo više od 200. 000 korisnika, a u njoj se traži da Evropska fudbalska unija (UEFA) i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kazne zvezdu Real Madrida.

Podsetimo Real je u subotu uveče u Kijevu po 13. put postao prvak Evrope, nakon što je pobedio Liverpul skorom od 3:1, a fudbaler Liverpula Mohamed Salah napustio je teren posle duela sa Serhiom Ramosom u 30. minutu igre.

Sem što je napustio igru finalne utakmice i pre završetka prvog poluvremena, Salahov nastup za egipatsku selekciju na Svetskom prvenstvu u Rusiji je pod znakom pitanja, a fudbaler je izjavio da se neće predati i da će dati sve od sebe da nastupi na tom takmičenju.

Kako se navodu na sajtu BBC- a nakon subotnje utakmice na internetu je krenulo postavljanje fejsbuk statusa i tvitova i to ne o ishodu utakmice koliko o duelu između Salaha i Ramosa.

Najpopularniji haštag bio je „Ramos životinja“ (#Ramostheanimal), koji se brojao 47,9 hiljada tvitova, a navijači smatraju da je povreda naneta namerno. Mnogi su u svojim tvitovima slali pozitivne misli egipastkom igraču i želje za brz oporavak.

„Nijedan fudbaler tako ne vuče ruku drugog igrača. To je bilo namerno. Ramos zaslužuje kaznu“, navodi se u nekom od tvitova.

Oglasio se i egipatski ministar sporta izajvivši da je dijagnoza povrede jasna i da će zvezda Liverpula biti spreman za Mundijal .

„Dijagnoza je jednostavna, povredio je ligamente. Očekivano vreme oporavka je dve nedelje, ako bog da“, napisao je Halid Abdul Aziz na svom Fejsbuk profilu.

I predsednik Egipta Abdul Fatah al-Sisi poželeo je Salahu da se brzo oporavi. On je naglasio da će Salah nastaviti i dalje da bude egipatska sjajna zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari