Invazija na blagajne 1Foto: czfk.rs

Ako je suditi po redovima navijača ispred blagajni stadiona „Rajko Mitić“, tokom jučerašnjeg dana, fudbaleri Crvene zvezde dočekaće Krasnodar pred tribinama krcatih ljudima, očigledno, ubeđenih da crveno-beli mogu da anuliraju minus gol minusa iz prvog meča (2:3) i uđu u Ligu Evrope, prvi put posle čitavih 10 godina završavanja UEFA kvalifikacija u sezoni kupanja.

Sever je prvi „planuo“, za njim su brzo rasprodate i ulaznice za Istok, posle čega su na red došle karte za tribine na zapadnoj strani, pa su ostala nepopunjena samo mesta na Jugu, dok je određeni kontigent karata ostavljen za pristalice gostiju, kako to nalažu pravila Evropske fudbalske federacije.

Pune će biti svečane lože, a jednako tesno biće i u prostoru namenjenom izveštačima sa revanša sa skupocenim ruskim timom, koji za razliku od domaćina poslednjih sezona redovno igra LE i svaki put ima sve bolje rezultate. Prolazeći ka klupskim prostorijama atmosferu oko stadiona osetio je Ibrahim Tanko, novi Zvezdin fudbaler iz Gane, koji je juče potpisao ugovor sa srpskim vicešampionom, u prisustvu predsednika Svetozara Mijailovića. Doskorašnji član Majti džetsa iz Nigerije, ranije polaznik Fudbalske akademije Zapadne Afrike, ima 18 godina, najbolje se snalazi u veznom redu, a u Beograd ga je doveo menadžer Ivica Pavlović, koji je među najzaslužnijima za dolazak prvog strelca Ričmonda Boaćija, prvo na pozajmicu, a onda i otkup ugovora od Latine.
S tom razlikom što je mladi zemljak Boaćija odmah prosleđen omladinskom pogonu, gde će se kaliti za prekomandu u seniorski sastav. U isto vreme, u suprotnom pravcu je otišao Dejan Joveljić, talentovani napadač koji je blistao u Omladinskoj ligi Srbije, pa će na poziv trenera Vladana Milojevića ubuduće trenirati sa prvotimcima.

Večiti derbi od 19 sati

Prvi ovosezonski večiti derbi igra se u nedelju 27. avgusta, a domaćin Crvena zvezda, gostujući Partizan, Zajednica klubova Superlige i MUP dogovorili su se da utakmica na „Rajku Mitiću“ počne u 19 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari