"Iskreno, uopšte nije dobro: Đoković predočio koliko mu problema pravi povreda 1EPA-EFE/LUKAS COCH

Srpski teniser ne krije glavobolju zbog zadnje lože leve noge.

Preskočio je Novak Đoković drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije (3:1 u setovima), ali se u pojedinim trenucima meča sa Encom Kuakoom činilo da jedva hoda i da neće biti u stanju da završi meč.

“Iskreno, nije dobro uopšte. Mogu samo da idem da po dan. U prošlom meču je osećaj bio mnogo bolji nego danas. To je sve što mogu da kažem. I da se se molim bogu da će sve biti dobro“, odgovorio je devetostruki šampiona Australijan opena na pitanje o stanju butine leve noge.

Sledeći rival bi već mogao da bude problematičan, ako Novak ne bude mogao da pruži svoj maksimum, jer ide na 27. nosioca grend slema u Melburnu, Grigora Dimitrova. Bez obira na dosadašnjih 9:1 u duelima sa Bugarinom.

„Mnogo puta smo igrali, mada nismo godinama. Koliko se sećam, ovde nikada nismo. Biće zanimljivo, braća smo sa Balkana, biće dosta navijača na tribinama, nadam se pobedi“.

Prethodno se osvrnuo na današnji duel, uz komplimente na račun daleko slabijeg rangiranog protivnika.

„Kada izađeš na teren kao favorit protiv nekog ko je prvi put istrčao na „Rod Lejver arenu“, očekuješ da će on slati svoje najbolje udarce. Moraš da se izboriš sa tim. Međutim, mnogo puta sam bio u ovakvim situacijama, a iskustvo pomaže iskustvo…

Svašta se dešavalo, Enco je zaslužio pohvale za borbu. Sjajan tenis je igrao, posebno u drugom setu. Obojica smo se mučili, imali lekarske tajm-aute, bilo je tu i drugih stvari, jer u noćnim terminima je atmosfera naelektrisana, a to ima i dobre i loše strane, a-ha-ha…

Hteo sam da prođem u tri seta, nisam uspeo… Lopte su malo sporije nego pre par godina kada sam poslednji put igrao ovde. Ne žalim se, samo konstatujem da je teže doći do vinera, posebno kada igraš protiv nekog poput Enca, koji je veliki atleta… Nosio sam se i sa tom povredom, ali treći i četvrti set su lepo počeli i to je bilo to”, zaključio je peti reket sveta i osvajač 21. grend slem titule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari