Istorijski transfer kluba iz Bačke Topole: TSC prodao Petra Ratkova Salcburgu za 4,5 miliona evra 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Petar Ratkov, vezni fudbaler TSC iz Bačke Topole, prešao je u austrijski Salcburg za 4,5 miliona evra.

Mladi, 19-godišnji reprezentativac Srbije, potpisao je petogodišnji ugovor sa klubom koji je deo sportske imperije Red Bula.

Ratkov će u ekipi iz austrijske Bundes lige nastupati zajedno sa bivšim fudbalerom Partizana Strahinjom Pavlovićem.

– Neopisiv je osećaj potpisati za ovako veliki klub. Pričao sam sa Strahinjom Pavlovićem pre transfera i on je pričao u suprlativima o mogućnostima ovde- rekao je Ratkov za zvanični sajt Salburga.

Za klub iz Bačke Topole Ratkov je zabeležio 80 nastuapa i postigao 17 golova, a bio je jedan od najzaslužnijih igrača za istorijki uspeh TSC, plasman u predstojeće kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Petar Ratkov je potpisao ugovor sa Red Bul Salcburgom iz Austrije. Pero, želimo ti sve najbolje i puno uspeha u nastavku karijere. Hvala ti za sve što si uradio u plavo-belom dresu, uvek ćeš biti deo TSC porodice! Srećno“, piše u saopštenju koje je objavio TSC.

Salcburg u poslednjih desetak godina uglavnom dovodi mlade igrače, da bi ih posle nekoliko sezona prodao bogatijim evropskim klubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari