Šest golova, tri penala, a dva odbranjena: TSC šokirao crno-bele koji su već spakovali tri boda iz Bačke Topole 1Foto: FK Partizan

U uzbudljivoj utakmici u Bačkoj Topoli TSC – Partizan 3:3.

Prva četiri gola, po dva u obe mreže, pala su u prvom poluvremenu.

Domaćin, vicešampion, poveo je u 12. minutu preko štopera Antonića. Njemu je desni bek Cvetković odigrao povratnu loptu na 16 metara, a golman crno-belih Stevanović je bio nemoćan od projektila pod prečku.

Izjednačio je Natho u 40. minutu odmerenim udarcem sa ivice šesnaesterca. Partizan je dobio krila. Samo tri minuta kasnije Belić je na drugoj stativi završio tečnu akciju gostiju.

Tu nije bio kraj goleadi u prvom delu utakmice. Debelo u nadoknadi vremena novajlija Kanute je neoprezno, želeći da ispuca loptu iz svog kaznenog prostora, potkačio nogom Stanića. Pokazano je na belu tačku. Đakovac je bio tačan, iako je Stevanović prozreo u koju će stranu da puca.

U 54. minutu najstroža kazna je dosuđena i za Partizan. Saldanja, još jedno pojačanje, samo što je ušao u igru iznudio je penal. Srušio ga je golman TSC-a Ilić, koji je tren kasnije uhvatio Nathu živu loptu.

U 75. minutu još jedan jedanaesterac za domaćina. Pantić je, pošto je izgubio loptu, povukao Cvetkovića u kaznenom prostoru. Đakovac je opet preuzeo odgovornost, ali se Stevanović iz drugog puta proslavio.

Samo četiri minuta docnije viceprvaka je stigla kazna za propuštenu kolosalnu priliku. Ilić nije pribrano reagovao na Pantićev centaršut iz kornera, a na pravom mestu je iznikao Saldanja, Brazilac koji je onomad stigao u Beograd kao poslednji među nekoliko Partizanovih novajlija ovog leta. Kukom je uterao loptu u mrežu.

TSC je nadirao ne bi li došao bar do boda, ali su se crno-beli požrtvovano branili, vrebajući priliku iz protivnapada da dotuku rivala. U petom minutu nadoknade vremena isključen je Kalulu, takođe Partizanov novi igrač, zbog drugog žutog kartona.

I onda, kad se očekivao poslednji zvižduk sudijske pištaljke, Stojić je sjajnim trzajem glavom doneo izjednačenje. Bod je ostao u Bačkoj Topoli.

TSC: Ilić, Antonić (od 85. Mirčevski), Stojić, Ćalušić, Cvetković, Kuveljić (od 60. Radin), Đakovac, Stanić (od 60. Rakonjac), Petrović (od 74. Ćirković), Jovanović, Pantović. Trener: Lazetić.

Partizan: Stevanović, Filipović, Marković, Ilić, Antić, Belić (od 63. Šćekić), Kanute (od 73. Baždar), Severina (od 53. Kalulu), Natho (od 70. Pantić), Menig, Nikolić (od 53. Saldanja). Trener: Duljaj.

Šest golova, tri penala, a dva odbranjena: TSC šokirao crno-bele koji su već spakovali tri boda iz Bačke Topole 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari