Ivanić potpisuje, Gajić promovisan 1Foto: FK Crvena zvezda

Mirko Ivanić (25) i Milan Gajić (23) sada su i zvanično novi igrači Crvene zvezde, čime je šampion Srbije po rečima sportskog direktora Mitra Mrkele završio posao u zimskom prelaznom roku.

Dok je Gajić juče na pripremama u Antaliji promovisan kao novi igrač, Ivanić je u Beogradu završavao formalnosti oko lekarskog pregleda, a zvanično predstavljanje biće zakazano narednih dana. Obojica će sa crveno-belima potpisati troipogodišnje ugovore.

Zvezda će za Ivanića BATE Borisovu isplatiti 1,3 miliona evra. Nije tajna da su crveno-beli još prošle zime pokušali da dovedu crnogorskog vezistu, pa su potom i letos poslali ponudu, ali do realizacije transfera nije došlo jer beloruski klub nije želeo da zaokruži cenu na milion evra. Uprava BATE Borisova ni sada nije želela da pristane na cenkanje, ali su finansije crveno-belih posle učešća u Ligi šampiona u mnogo povoljnijem položaju, pa su čelnici kluba odlučili da ipak ne štede na dovođenju plejmejkera. Transfer doskorašnjeg igrača Bordoa Milana Gajića znatno je niži, mada se i od njega očekuje da brzo zauzme mesto u prvom timu.

Iako ga navijači Zvezde prvenstveno vide na poziciji desnog beka, kao konkurenciju Filipu Stojkoviću, Gajić tvrdi da podjednako dobro može da odigra i pokraj leve aut linije.

– U Bordou sam igrao i na levoj strani u poslednje vreme, kao i u omladinskoj konkurenciji, tako da su to neke pozicije na kojima mogu da igram, iako sam se poslednjih godina na desnom beku najviše profilisao kao igrač. U svakom klubu postoji konkurencija, i ja se toga ne plašim, dokle god je ona zdrava, a koliko sam video jeste. Na stručnom štabu je da se bavi time. Na meni je da vredno radim i čekam svoju šansu, ne sumnjam da ću je iskoristiti. Mislim da ima prostora za sve nas, sezone su duge, pogotovo kada se igra Evropa. Svi smo polivalentni igrači i ne sumnjam da će sve biti kako treba – rekao je Gajić.

Gajiću 30.000 evra mesečno

Milan Gajić je na zvaničnoj promociji izjavio da od Crvene zvezde nije dobio ugovor kakav je želeo, ali da ga je ipak prihvatio jer mu novac nije bio u prvom planu. Iako je standardna praksa srpskih klubova da kriju zarade fudbalera, Gajić će prema nezvaničnim informacijama imati mesečnu platu od 30.000 evra.

– Novac mi nije bio prioritet, niti je trenutno, svaki igrač koji vredi vremenom će zaraditi novac. Želja da zaigram u ovom dresu je veća od finansijskog dela, iako ne mogu da kažem da mi Crvena zvezda nije dala dobar ugovor. Prezadovoljan sam, želim dugo da nosim ovaj dres, da se zajedno sa navijačima radujem titulama i da igramo Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari