Ivanović: Ambicije Zvezde ostaju najveće 1foto Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaši Partizana sačuvali su domaći teren, uspeli su posle deset godina da stignu do trofeja u ABA ligi, definitvno su potvrdili plasman u Evroligu.

Veoma blizu je i Crvena zvezda, ali će ipak morati da sačeka odluku čelnika Evrolige. U majstorici, pred svojim navijačima, Partizan je slavio sa 96:85.

Partizan je odigrao besprekorno prvo poluvreme. Ofanzivno gotovo bez greške, defanzivno jako dobro, pa je kao i u prvom meču imao kapital od 20 poena na poluvremenu.

Isto kao i u spomenutom prvom meču finalne serije, Zvezda je uspela da se vrati u igru, uspela je tokom četvrte deonice da stigne do 79:75, ali Partizan nije dozvoli da ga obuzme panika, naprotiv. Ponovo je pojačao nivo igre u oba smera, stigao je do pobede, a zatim je usledilo veliko slavlje……

“Čestitam Partizanu. Odigrao je mnogo bolje petu utakmicu. Žao mi je zbog načina na koji smo odigrali prvo poluvreme. Nismo imali agresivnost, Partizan je stizao do otvorenih pozicija, pogađao je, stekao ogromnu prednost koju je uspeo da sačuva do kraja meča, iako smo pretili”, naglasio je Duško Ivanović, pa nastavio:

“Ponosan sam na igrače i ekipu. Izgledali smo odlično tokom čitave sezone, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi. Uvek smo se ponašali korektno i dostajenstveno, a tako je bilo i tokom finalne serije. Malo sreće je nedostajalo da stignemo do TOP 8 faze Evrolige i titule”.

Ivanović je nastavio sa izlaganjem:

“Kakvi su planovi kada je Zvezda u pitanju? Zvezda je veliki kluba i uvek je imala i imaće velike ambicije. Sada svi zajedno idemo na mali odmor. Ja volim da radim, ali je sada vreme za odmor. Ponavljam još jednom, ponosan sam na ekipu i igrače. Imali smo pad tokom Evrolige, a u finalu smo odigrali egal sa Partizanom. Majstorica je rešena u prvom poluvremenu. Nismo to smeli da dozvolimo”.

Slavlje navijača, igrača i stručnog štaba Partizana će trajati sigurno dugo, jer se na trofej u ABA ligi zaista dugo čekalo. Sada se misli moraju usmeriti ka novoj sezoni, ka stvaranju tima za izazove na evropskoj sceni, a svi pravi ljubitelji košarke se nadaju i veruju da će u Evroligi biti Partizan i Zvezda. Beogradski večiti rivali to zaslužuju!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari