Ivica Tončev: Stefan će postati veliki igrač, bolje u Zvezdi nego u Malmeu 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Radnički iz Niša moraće u nastavku sezone bez najboljeg igrača. Crvena zvezda iskoristila je opciju u ugovoru mladog igrača i za 500.000 evra angažovala je Stefana Mitrovića. Ivica Tončev, prvi čovek Nišlija, potvrdio je transfer.

Uprkos tome što su ostali bez najboljeg igrača, u Radničkom mogu biti ponosni jer su nastavili sa praksom izlaznih transfera i to, pre svega, krilnih igrača.

Lazar Ranđelović, koji je takođe, kao i Nikola Čumić, bio u sferi interesovanja Crvene zvezde, iz Radničkog je otišao u Olimpijakos, a identičnim putem krenuo je kasnije i pomenuti Čumić.

Mogao je i Mitrović da karijeru nastavi u inostranstvu, međutim, Crvena zvezda je bila konkretna, a i samom igraču se, barem je takav utisak, više išlo u Ljutice Bogdana, nego li u Malne.

„Crvena zvezda je iskoristila to što je Stefan Mitrović imao opciju izlaska iz ugovora sa Radničkim. Pregovarali su sa menadžerom Stefana Mitrovića. Mi tu ništa nismo mogli. Na kraju, mogu da se samo zahvalim Stefanu Mitroviću na svemu što je uradio u Radničkom. Želim mu sreću u Crvenoj zvezdi. Znam da će postati veliki igrač“, objasnio je Ivica Tončev, prvi čovek Radničkog, u razgovoru za Mozzart sport, kako je došlo do transfera brzonogog fudbalera.

Mogli su u Nišu da transfer obave i sa nekim inostranim klubom. Pisalo se još početkom juna da je švedski Malme bio spreman da otkupi ugovor 20-godišnjeg fudbalera, međutim, njegovom dolasku obradovali su se, na kraju, navijači Crvene zvezde.

„I oni su hteli da iskoriste izlaznu klauzulu. Međutim, svima je u interesu da Stefan Mitrović pojača redove našeg šampiona. Bolje što je u Zvezdi, nego u Malmeu“, podvukao je Tončev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari