Crvena zvezda dovela najbržeg igrača Superlige 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pokušali su u Radničkom da suze manevarski prostor Crvenoj zvezdi, međutim, garantovana izlazna klauzula u ugovoru visine 500.000 evra ispostavila se težine šah-mata. Crveno-beli su iskoristili navedenu mogućnost i iz Niša doveli Stefana Mitrovića, verovatno najbržeg igrača u Superligi, u ovom trenutku.

Moraće rođeni Kruševljanin, sa životnim i igračkim iskustvom iz Kanade, da počasti Marka Gobeljića čim bude stigao u Ljutice Bogdana.

Način na koji ga je vezivao u čvor u prvom prvenstvenom kolu na stadionu Rajko Mitić toliko se dopao Dejanu Stankoviću, da je posle susreta bio rešen da sam plati obeštećenje ne bi li perspektivni dribler stigao u Crvenu zvezdu.

Nije baš toliko morao da se finansijski napreže šef struke Crvene zvezde; shvatili su Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić poruku; koja je postala jasnija kada je identično driblersko umeće Mitrović prezentovao kolo kasnije u duelu sa Partizanom.

Nadali su se u Radničkom da bi mogli da dobiju više od propisanih 500.000 evra, međutim u Zvezdi nisu bili spremni za veću velikodušnost, vodeći se pravnim normama, isplatili su pola miliona evropskih novčanica i angažovali izuzetno darovitog krilnog fudbalera, koji se bolje snalazi po levoj strani.

Istine radi, moraće stručni štab da posegne za kompromisnim rešenjima u perspektivi, s obzirom na to da je igra po levoj strani daleko produktivnija poslednjih sezone, prevashodno zbog izvanredne saradnje Kataija i Ivanića, koja je oplemenjena ubacivanjima po levom boku Milana Rodića.

Rođen 2002. godine, Mitrović je i fudbaler u okvirima bonus pravila, što će povećati manevarski prostor trenera Stankovića, koji je Stefana primetio još prošle sezone, ali u tom trenutku u Zvezdi nisu bili spremni da povuku konkretnije poteze.

Mitrović se u Srbiju vratio pre tri godine; Radnički je napravio izvanredan manevar angažujući ga kao 17-godišnjaka.

Nedugo zatim primetili su ga i u Fudbalskom savezu Srbije, jeste da je igrao selekcijama U20 i U21, međutim, s obzirom na to da u poslednje vreme nije dobijao poziv, sve se češće pominje mogućnost da prihvati poziv Kanade, čime bi mogao da postane i reprezentativni saigrač Milana Borjana.

– Fudbalski klub Crvena zvezda obaveštava javnost da je u skladu sa ugovorom definisanom izlaznom klauzulom za igrača Stefana Mitrovića, ponudio i uplatio danas 500 hiljada evra uvećanih za pdv na račun Radničkog iz Niša. Na taj način Stefan Mitrović je od danas član FK Crvena zvezda i staviće se na raspolaganje šefu stručnog štaba našeg kluba Dejanu Stankoviću – obavestila je Zvezda javnost u zvaničnom saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari