Iz Kolubare najavljuju žalbu: Zašto Lazarevčani, a ne Spartak i Mladost? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U Kolubari se neće tek tako pomiriti sa administrativnim izbacivanjem iz Superlige.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da Kolubari oduzme devet bodova zbog sumnji u nameštanje utakmica tokom sezone, što je automatski dovelo do njenog izbacivanja iz Superlige.

Ostali protagonisti nečasnih radnji kažnjeni su novčano, što je Lazarevčane ubedilo da podnesu žalbu na odluku Disciplinske komisije.

– Uloga disciplinskih organa nije bila da utvrđuje da li je Kolubara kriva za ono što se optužuje, nego da donese odluku o visini kazne. Prethodno je nezavisno odeljenje za integritet UEFA poslalo pisane dokaze o svemu za šta se Lazarevčani terete. Stigli su dokazi o uplatama, isplatama, umešanosti fudbalera i sve ostalo, iz čega se jasno zaključuje da su nameštali – objasnio je Ivan Nikolić, predsednik Disciplinske komisije, u izjavi za Informer.

Lazarevčani su kivni jer Mladost GAT i Spartak nisu kažnjeni na sličan način već sa po 3.000.000 dinara.

– Ta dva kluba kažnjena su novčano, a Kolubara oduzimanjem bodova, jer je učestvovala u dva prekršaja. Pravila kažu da kada su dve prijave, sledi oduzimanje bodova, od šest do 30. Imaju Lazarevčani rok do danas u podne da se žale i oni će to sigurno iskoristiti, ali čvrsto sam uveren u našu odluku.

Da pomenuti protagonisiti nečasnih radnji nisu i jedini tvrdi Vidak Bratić, pomoćnik u stručnom štabu nenada Lalatovića, koji jew prvi put u trenerskoj karijeri doživeo da se jednom ekipom ispadne u niži rang takmičenja (Mladost GAT).

– Iznenađuju me ostali rezultati u plej-autu, jer ekipe koje se bore za opstanak pobeđuju i ništa mi više nije jasno… Izgleda kao da je nešto namešteno i da će se već sutra napraviti tabelica, pa će se zainteresovani dogovoriti o tome ko će se preseliti u Prvu ligu s nama. Privatni klubovi, čiji vlasnici daju svoj novac i koji redovno plaćaju porez državi, kao da bi trebalo da odu iz fudbala i sporta. Zašto da i dalje ulažu, zbog čega da 400 dece besplatno trenira kada se već sve zna u pogledu toga ko će ostati u Superligi, a ko ne? – smatra Bratić, koji je svoje mišljenje izneo u razgovoru za Sportski žurnal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari