Iz Majorke pred pune tribine 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

Pomeranje početka tek završenog Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu skratilo je vreme za odmor i resetovanje igrači(c)a između grend slema na šljaci i turnira iste kategorije na travi, ali je osvajač Rolan Garosa i glavni favorit za pobednički trofej Vimbldona (28. jun – 11. jul), Srbin Novak Đoković, izabrao da se prijavi za „mali“ turnir na Majorci.

S tim što se prvi reket sveta neće takmičiti u pojedinčanoj konkurenciji, s nagradom od 250 ATP bodova za šampiona, nego u konkurenciji dublova.

Na omiljenom španskom ostrvu vlasnika 19 GS titula i pripremnoj mu bazi za nezvanično tenisko prvenstvo sveta, čiji su organizatori zvanično dozvolili korišćenje punog kapaciteta tribina dva poslednja dana elitnog takmičenja u Londonu, odnosno prisustvo 15.000 ljubitelja „belog sporta“.

Zbog još nezavršene pandemije korona virusa, pre toga će biti omogućena popuna samo 50 odsto mesta, a onda neće imati igla gde da se baci igla kada dođu na red dva polufinala i finala u obe polne kategorije, što će biti specijalna inspiracija za našeg asa, ako ode tako daleko na turniru na kom se „poslednji smejao“ 2018. godine i sezonu kasnije.

U međuvremenu Đoković, njegovi treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, odnosno ostatak ekipe za grandiozna dela, ima zadatak da oporave telo i um od napora u Parizu, odnosno „prešaltaju“ igru sa sporije na bržu podlogu.

Đoković je procenio da će mu najbolje zagrevanje za Vimbldon biti trava u Santa Ponsi, odnosno oficijelni mečevi u periodu od 20. do 26. juna.

Sa „parnjakom“ čije se ime još ne zna, a čiji zadatak će biti da mu olakša prilagođavanje na nove uslove za igru, jer Novak cele dve godine nije nastupao na zelenoj površini.

Ono što bi u teoriji moglo da mu olakša posao u zadržavanju vimbldonskog primata su loša forma „kralja“ londonskog grend slema Rodžera Federera, jer je Švajcarca povreda dugo odvojila od terena pa se pati sa lopticom, odnosno činjenica da vladar Rolan Garosa i poraženi nedeljni finalista istog, Španac Rafael Nadal, nikada nije umeo dovoljno dobro da se snađe na travi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari