Iz Zvezde bez zvaničnih izjava o saslušanju u Francuskoj 1Foto: Starsport

Vest da su sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela i poslovni direktor Stefan Pantović dali u utorak izjave u Nacionalnom finansijskom tužilaštvu Francuske (PNF) u Parizu većina domaćih medija prenela je sa danom zakašnjenja, tek kada je agencija Tanjug objavila informaciju.

Francuski mediji su još u utorak izvestili da su Mrkela i Pantović u toku dana saslušani u prostorijama PNF u prisustvu svojih advokata, a u sklopu istrage povodom sumnje da je meč Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (6:1) prošlog oktobra namešten, odnosno da se jedan od visokih čelnika crveno-belih navodno kladio da će francuska ekipa pobediti sa pet golova razlike. Srpski mediji juče su se mahom pozvali na raniju izjavu generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića po čijoj je tvrdnji šampion Srbije insistirao da njegovi predstavnici daju izjave istražiteljima PNF, kako bi se što pre osporile tvrdnje da postoji odgovornost Crvene zvezde.

S druge strane, PNF se nije oglašavalo, a francuski mediji naveli su da su se Mrkela i Pantović ustvari odazvali pozivu Tužilaštva. Isti izvori su naveli i da su nedavno saslušana i dvojica direktora PSŽ Žan-Klod Blan i Antero Enrike. Oni su prema tvrdnji francuskih medija izjavili da nisu imali nikakav kontakt sa čelnicima Zvezde, osim u vezi sa organizacijom utakmice, kao i da nisu upoznati da li je pre ili posle meča bilo nekakve primopredaje novca.

Iako su srpski mediji objavili da će se Crvena zvezda oglasiti povodom saslušanja Mrkele i Pantovića, za Danas je iz kluba potvrđeno da ovim povodom neće biti nikakvih zvaničnih saopštenja. Javnosti tako za sada ostaje samo da pretpostavlja da su Mrkela i Pantović verovatno izjavili da srpski klub nije umešan u navodno nameštanje rezultata.

Završen prvi deo priprema na Kipru

Fudbaleri Crvene zvezde završili su juče desetodnevne pripreme na Kipru. Ekipa će do subote trenirati u Beogradu, a potom će otići na drugi deo priprema u Antaliju. U Turskoj su u planu pripremni mečevi protiv Vaker Nordhauzena, Austrije Beč, Ludogoreca, Rabotničkog i Maribora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari