Izabrani ol star timovi, Jokić u Timu Lebron 1Foto: Beta/AP/Rick Bowmer

Srpski košarkaš Nikola Jokić igraće u timu Lebrona Džejmsa na ol star vikendu NBA lige.

Glasovima navijača izabrani su kapiteni ekipa. Tim Lebron će predvoditi košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms, a Tim Janis će voditi Janis Adetokunbo iz Milvokija.

Obojica su noćas izabrali igrače. Džejms je u tim uvrstio saigrača iz Lejkersa Entonija Dejvisa, Kavaja Lenarda iz Los Anđeles Klipersa, Luku Dončića iz Dalasa, koji se još oporavlja od povrede skočnog zgloba i Džejmsa Hardena iz Hjustona.

Među rezervama su srpski košarkaš Nikola Jokić iz Denvera, Demjan Lilard (Portland), Ben Simons (Filadelfija), Džejson Tejtum (Boston), Kris Pol (Oklahoma), Rasel Vestbruk (Hjuston) i Domantas Sabonis (Indijana).

„Nema pogrešnog izbora. Svi smo ol stars, oni su svi sa razlogom zvezde“, rekao je Džejms.

Adetokunbo je kao prvog pika izabrao Džoela Embida iz Filadelfije, rekavši: „Biram mog afričkog brata“. Izabrao je još Paskala Sjakama iz Toronta, Kembu Vokera iz Bostona i Tre Janga iz Atlante.

Među rezervama su Kris Midlton (Milvoki), Bem Adebajo (Majami), Rudi Gober (Juta), Džimi Batler (Majami), Kajl Lauri (Toronto), Brendon Ingram (Nju Orleans) i Donovan Mičel (Juta).

„Ne možete pogrešiti. Ovo su 24 najbolja igrača na svetu“, naveo je Adetokunbo.

Ol star utakmica na programu je 16. februara u Čikagu, a tokom tog vikenda biće odata pošta poginulima u helikopterskoj nesreći 26. januara, među kojima su legenda NBA lige i Lejkersa Kobi Brajant i njegova 13-godišnja ćerka Đijana.

Igrači Tima Lebron nosiće dresove sa brojem dva u čast Đijane Brajant, a igrači Tima Janis dresove sa brojem 24 zbog Kobija Brajanta.

Svi učesnici ol star vikenda na dresovima će imati devet prišivenih zvezdica, u čast devetoro poginulih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari