Izazovi pariske šljake 1Foto: BETA AP Photo Gregorio Borgia

Novak Đoković nije uspeo da prekine šampionski post na mastersu u Rimu i prvi put posle 2015. godine podigne trofej na „Foro Italiku“ (pre toga je to činio još tri puta), ali je porazom od svog večitog rivala Rafaela Nadala uvećao prednost u odnosu na „kralja šljake“ iz Španije, inače najbližeg pratioca na ATP listi.

Ne zato što se porazi isplate, a ovaj je bio baš težak (uz „nula“ osvojenih gemova u prvom i samo jedan u trećem setu), već zbog toga što je prvi reket sveta prošle nedelje branio 360 bodova a Majorčanin, kao prošlogodišnji prvak, čitavih 1.000. Tako je naš as prošlog ponedeljka imao 4.170 bodova više, a danas, na početku svoje 252. nedelje na vrhu ATP liste (sa skorom 12.355), ima plus od zamašnih 4.410 bodova u poređenju sa Nadalom (7.945).

I dalje ih prati Švajcarac Rodžer Federer, iako je najtrofejniji u istoriji „belog sporta“, zbog povrede, odustao od 1/4 finala turnira u italijanskoj prestonici. U Top 10 su i Dominik Tim (Austrija) 4.845,

Aleksander Zverev (Nemačka) 4.155, Stefanos Cicipas (Grčka) 4.080, Kei Nišikori (Japan) 3.860, Kevin Anderson (Južna Afrika) 3.745, Huan Martin del Potro (Argentina) 3.235 i DŽon Izner (SAD) 2.940, a taj raspored snaga biće podložan promenama već od 26. maja kada u Parizu počinje prestižno Otvoreno prvenstvo Francuske, gde će Nadal pokušati da sačuva još jednu prošlosezonsku krunu, a Đoković probati da vrati primat na Rolan Garosu, izgubljen 2016. godine na najpoznatijoj teniskoj šljaci.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Dušan Lajović i Laslo Đere su napravili dva koraka unatrag, pa su na novoj listi na 33, odnosno 34. mestu. Krajinović Filip je napredovao za devet pozicija i sada je 60. teniser sveta, dok je Miomir Kecmanović popravio plasman za jedno mesto i nalazi se na 83. poziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari