Izbori u FK Crvena zvezda: Mijailović dobija naslednika? 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Glasačka baza crveno-belih 11. i 12. novembra bira predsednika najtrofejnijeg kluba Srbije.

Danas je zaključen birački spisak, a sledećeg meseca će biti odlučeno kome će pripasti četvorogodišnji mandat na najisturenijoj poziciji u Ljutice Bogdana 1.

I ko će dobiti pravo sastavljanja Upravnog odbora, premda su na isti redovno, u manjoj ili većoj meri, uticali brojni spoljni faktori, kao u slučaju svih većih sportskih kolektiva u zemlji.

Na zvaničnom klupskom sajtu u dogledno vreme će biti objavljena imena glasača, kao i svi potrebni detalji izborne procedure, odlučeno je između ostalog na 70. sednici UO.

Aktuelni predsednik bivšeg prvaka Evrope i sveta je Svetozar Mijailović, koji tu funkciju obavlja još od 2014. godine, kada je zaslužio podršku 80,66 odsto zvezdaša sa pravom glasa.

Četrdeset osam meseci kasnije još jednom je dobio priliku da vodi klub sa „Rajka Mitića“, mada je javna tajna da prvu i zadnju reč u upravljanju ima generalni direktor Zvezdan Terzić.

Pre njega je tu funkciju kratko obavljao Dragan Džajić, legendarni fudbaler i potonji funkcioner crveno-belih, u čijoj eri je Crvena zvezda pokorila Stari kontinent i planetu.

Mijailović ima 75 godina, završio je Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, a 2000. godine bio je ministar sporta u Vladi Srbije.

Ostaje da se vidi da li će se ponovo kandidovati ili će neko novi sesti u njegovu fotelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari