Izlet za Zvezdu 1Foto: Starsport

Mečevima 6. kola počinje drugi deo Superlige; posle gostovanja u Čačku crveno-bele večeras očekuje meč u Starim Banovcima protiv Dunava, trenutno poslednjeplasirane ekipe u Grupi A bez ijedne pobede.

FMP će dočekati Zlatibor, dok bi neizvesnosti moglo da bude u duelu Borca i OKK Beograda.

Stari Banovci su sredina u kojoj se košarkaši osećaju komotno i prijatno. Primanja nisu velika, ali je uprava poslednjih sezona napravila model po kome je u stanju da ispoštuje dogovoreno. Publika voli košarku i uglavnom su tribine solidno popunjene. Ne bi trebalo zaboraviti da je Nemanja Nenadić pre dve sezone upravo igrama za Dunav privukao pažnju stručnog štaba FMP, u kome je prošle takmičarske godine bio toliko dobar da je zaslužio prelazak u Crvenu zvezdu.

„Atmosfera u hali Park je uvek odlična. Znam kako funkcioniše ovaj klub, momci uvek igraju maksimalno, imaće podršku publike, sa druge strane naš cilj se zna – idemo na pobedu i do nje možemo po receptu koji često ponavljamo, dobrom odbranom, angažovanjem i pridržavanjem dogovora iz svlačionice. Igrali smo na početku domaće lige sa Dunavom, neće to biti ista utakmica kao u Beogradu“, rekao je Nenadić.

Trener Tomić bi mogao večerašnje gostovanje da iskoristi za stvaranje jedne šire slike o mogućnostima pojedinih igrača koji još uvek, utisak je, ne koriste na adekvatan način prostor koji dobijaju u Superligi. Prvi čovek struke tokom takmičenja u domaćem prvenstvu ima primedbe na pristup i koncentraciju, spočitavajući igračima nemogućnost da zadrže fokus svih 40 minuta. Do plej-ofa je ostalo još nekih petnaestak dana (2. jun) i za očekivati je da ekipa postepeno povećava broj minuta u kojima će igrati u visokom ritmu bez prevelikih oscilacija.

Raspored i tabela

6. kolo

Grupa A

sreda

FMP – Zlatibor 17.00

Borac – OKK Beograd 19.00

Dunav – Crvena zvezda 20.00

1. Crvena zvezda 5-0

2. FMP 4-1

3. Borac 3-2

4. Zlatibor 2-3

5. OKK Beograd 1-4

6. Dunav 0-5

Grupa B

četvrtak

Mega – Partizan 17.30

Sloboda – Novi Pazar 19.00

Dinamik – Tamiš 19.00

1. Partizan 5-0

2. Mega 4-1

3. Tamiš 2-3

4. Dinamik 2-3

5. Sloboda 1-4

6. Novi Pazar 1-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari