Izrael igra u Mađarskoj kao domaćin utakmice u kvalifikacijama za EP 2024. 1Foto: EPA-EFE/Robert Ghement

Fudbalska reprezentacija Izraela odigraće kao domaćin u Mađarskoj dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).

Zbog rata u pojasu Gaze između Izraela i islamističkog pokreta Hamas, reprezentacija Izraela nije odigrala dve utakmice u kvalifikacijama i sada će od 12. do 21. novembra morati da odigra četiri meča, od kojih dva kao domaćin na neutralnom terenu iz bezbednosnih razloga.

Izrael će kao domaćin igrati utakmice na stadionu Pančo Arena u sklopu Fudbalske akademije Puškaš u Felčutu.

Izrael će 15. novembra igrati protiv Švajcarske, a tri dana kasnije protiv Rumunije.

Utakmica koju je Izrael trebalo da igra kao gost protiv Kosova sada je pomerena na 12. novembar, a duel na gostovanju protiv Andore zakazan je za 21. novembar.

Izrael je postao član UEFA 1994. godine i do sada nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a Izrael ako ne bude među njima, igraće u baražu u martu pošto je bio najbolji u svojoj grupi u Ligi nacija. Iz baraža plasman na turnir izboriće tri ekipe.

Na tabeli Grupe I Rumunija je prva sa 16 bodova iz osam utakmica, a Švajcarska na drugom mestu ima 15 bodova iz sedam mečeva, Izrael je treći sa 11 bodova iz šest utakmica, dok Kosovo ima četiri boda manje i utakmicu više.

Belorusija je odigrala osam utakmica i ima šest bodova, a poslednjeplasirana Andora je osvojila dva boda iz osam utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari