Izuzeće zbog "loših namera" 1

Ko gubi ima pravo da se ljuti, a opšti manir tzv. fudbalskih radnika u Srbiji je da krivicu za svoje greške nalaze u drugima.

Sudijama, da budemo precizniji, bez razlike da li se radi o „ljudima u crnom“ amaterskog poznavanja materije i kontroverzne profesionalne prošlosti ili o najboljima u svom esnafu. Kao što je slučaj sa sudijom svetskog pedigrea i ugleda Miloradom Mažićem, koji se posle prve nedobijene ovosezonske superligaške utakmice Crvene zvezde i jednog (kažu) krupnog previda (ne prvi put) našao na udaru kluba iz Ljutice Bogdana.

„Porazi su sastavni deo sporta i Crvena zvezda čestita FK Napredak na jučerašnjoj pobedi. I pored toga, Crvena zvezda se oglašava ovim saopštenjem kako bi na vreme upozorila celu, a naročito zvezdašku, sportsku javnost da sa pažnjom prati odnos FSS prema našem klubu kako se ne bi ponovili događaji sa kraja prvenstva prošle godine. Neposredan povod ovome je način na koji se i kada Milorad Mažić delegira i zatim sudi utakmice Crvene zvezde. Tako je i u Kruševcu pokazao lošu nameru prema našem klubu, dopuštao grubu igru iako to ne dozvoljava kada sudi evropske utakmice na kojima sa pravom štiti zdravlje igrača, i na kraju dozvolio da se posle očiglednog igranja rukom u poslednjim sekundama nastavi akcija iz koje je Crvena Zvezda primila gol. Treba li podsećati na detalje sa nekih ranijih mečeva – sa Partizanom u finalu Kupa (nedosuđen penal posle rvačkog zahvata nad Boaćijem) i Čukaričkim (nedosuđen faul kada je slomljena noga Jovičiću). FK Crvena zvezda zato ne želi da njene utakmice sudi Milorad Mažić“, ključni je deo nove konfrontacije učesnika Lige Evrope s čovekom s kojim su godinama u klinču.

Ni ovo bacanje drvlja i kamenja na redovnog delioca pravde na mečevima UEFA takmičenja, sa zavidnom minutažom na FIFA terenu, nije prošlo bez istovremene prozivke Fudbalskog saveza Srbije i njegovog predsednika Slaviše Kokeze, s tim što ovom prilikom nije imenovan nekada blizak saradnik Zvezdine alfe i omege – generalnog direktora Zvezdana Terzića.

„A da li Mažić sudi na takav način svojevoljno ili po nečijem nalogu neka proceni cela sportska javnost, pogotovo ako FSS ne sankcioniše takvo ponašanje“, stoji u zaključku lidera SL, koji do gola Nikole Mitrovića u 96. minutu Kruševca nije doživeo poraz u ovom prvenstvu.

Pešić: Nismo imali sreće

– Mnogo šansi smo propustili, a golman Napretka je branio i nemoguće. I Srnić i Donald i ja smo imali stopostotne prilike, ali nismo imali sreće. U samom finišu smo primili gol iz teške situacije. Mislim da sada Mitrović, ili bilo koji igrač, šutne još sto puta onako – ne bi postigao pogodak. Tako su se poklopile kockice. Negde ti se da, a negde mora i da ti se oduzme. Na prethodnoj utakmici u Kelnu naš protivnik imao je nekoliko stopostotnih prilika, ali nisu bili precizni – napadač crveno-belih je u izjavi za klupski sajt potpuno drugačije video razloge kruševačkog poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari