Foto:SRDJAN SUKI/EPA

Tako je na stranama tiražnog „Glooba“ osvanula lista Mažićevih „grehova“, od nepokazanog žutog kartona Špancu Serhiju Ramosu za faul nad Egipćaninom Mohamedom Salahom u finalu Lige šampiona pre mesec i kusur dana, preko poništenog kaznenog udarca za Senegal u meču s Kolumbijom, nakon upotrebe VAR-a na tekuđem šampionatu sveta, pa do greščica sa prošlog Mundijala, iz utakmica Nemačka – Portugal i Argentina – Iran.

Uz pozivanje na izvesne sajtove, gde se navodno visoko kotirao među lošim sudijama sa SP 2014. i dovođenje u sumnju njegove sposobnosti da bude na visini zadatka u večerašnjem susretu „karioka“ i „crvenih đavola“, te šturu konstataciju da ga FIFA inače delegira za „teške utakmice“ pod svojim okriljem. Tamošnji navijači su još ogorčeniji i besmisleniji u reakcijama na izbor delioca pravde finala poslednje LŠ i prošlog finala Kupa konfederacija. „Zar da nam sudi Srbin?! Brazil je eliminisao Srbiju, sada će srpski arbitar eliminisati Brazil.

Ceo turnir je borba FIFA protiv Brazila. Biće pravo čudo ako budemo prvaci“, samo je jedan od komentara nestručnih i ostrašćenih lica na drušvenim mrežama povodom toga.