Albanci traže kažnjavanje Srbije zbog zastave u svlačionici srpske reprezentacije 1Foto: Screenshoot Twitter Andrej Knežević

Fotografija iz svlačionice reprezentacije Srbije, na kojoj se vidi zastava sa mapom kosova i porukom „Nema predaje“, izazvala je burne reakcije Albanaca na društvenim mrežama.

„Nacionalni tim Srbije praktično poziva na genocid na Kosovu tokom Svetskog prvenstva. Odvratno“, bio je jedan od komentara.

„Kosovo je punopravna članica FIFA, sada treba do kraja istiskivati pravdu i tražiti kažnjavanje Srbije“, pisalo je u drugoj objavi.

„FIFA treba da zabrani srpske šovinističke poruke ili slogane koji predstavljaju direktan napad na Kosovo, punopravnu i ravnopravnu članicu FIFA. Svetsko prvenstvo ne bi trebalo da se pretvori u proslavu genocida. Zvaničnici bi trebalo da vode računa o ovim i sličnim slikama“, poručio je treći ogorčeni Albanac.

Nije poznato ko je i u kom trenutku okačio ovu zastavu ispred dresova srpskih fudbalera.

Fudbalski savez Kosova (FSK) podneo je žalbu FIFA zbog „agresivnog ponašanja“ reprezentacije Srbije, odnosno zbog postavljanja zastave na kojoj je prikazano Kosovo u bojama Srbije i natpisom „Nema predaje“, za koju navode da se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera pre utakmice Srbija-Brazil na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022.

Ministar kulture, omladine i sporta Kosova Hajrulah Čeku kritikovao je danas reprezentaciju Srbije, a Olimpijski komitet Kosova takođe je uputio žalbu Fifi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari